Sari la conținut

Poliţia germană a descoperit o scrisoare în care sunt revendicate exploziile de la Dortmund

Procurorul Sandra Lucke, a declarat, marţi noapte, într-o conferinţă de presă, că poliţia germană a descoperit o scrisoare de revendicare în apropierea locului unde s-au petrecut cele trei explozii care au vizat autocarul echipei Borussia Dortmund, informează site-ul welt.de, citat de News.ro.

autocar dortmund

Am găsit o scrisoare în care este revendicat atacul. Nu putem dezvălui conţinutul din motive tactice. Trebuie să examinăm autenticitatea. A fost vorba de o tentativă de omor”, a spus Lucke, care nu a dezvăluit nici în ce limbă era scrisă revendicarea.

Şeful poliţiei din Dortmund, Gregor Lange, a afirmat că un alt dispozitiv explozibil a fost descoperit cu ajutorul câinilor. „A mai fost găsit un dispozitiv neexplodat cu ajutorul câinilor de poliţie. Pentru meciul care va avea loc miercuri, măsurile de securitate în jurul stadionului vor fi sporite”, a precizat Lange.

Autorităţile germane nu dispun în acest moment de elemente care să indice că exploziile din apropierea autocarului echipei Borussia Dortmund ar fi de origine „teroristă”.

Poliţia germană a anunţat că trei încărcături explozive au fost detonate în apropierea autocarului echipei Borussia Dortmund, la scurt timp după ce autobuzul a părăsit hotelul unde a fost cazată formaţia.

Autobuzul a plecat de la hotel îndreptându-se către stadionul aflat la zece kilometri distanţă şi, în scurt timp, "trei încărcături explozive" au fost detonate", a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei, Gunnar Wortmann.

Geamurile autocarului au fost sparte şi o persoană din interior a fost rănită uşor, a adăugat el, fără a da alte detalii.

Clubul german a precizat că persoana rănită este fundaşul internaţional spaniol al echipei Borussia, Marc Bartra, în vârstă de 26 de ani, care a fost transportat la spital cu răni la mână.

Marc Bartra a fost rănit şi se află în prezent la spital. Recuperare rapidă şi completă, Marc”, a scris Borussia Dortmund.

Meciul Borussia Dortmund - AS Monaco a fost amânat pentru miercuri. Partida urma să aibă loc marţi seară, de la ora 21.45, dar se va disputa miercuri de la ora 19.45.

La meci urmau să asiste circa 3.000 de suporteri ai echipei din Monaco. Fanii formaţiei gazdă au creat hashtag-ul #bedforawayfans, pentru a-i ajuta pe oaspeţi să-şi găsească un loc de cazare în această noapte.