Șeful diplomației ruse: Atacul chimic din Siria, o înscenare pusă la cale de ”serviciile speciale ale unui stat”

Data publicării:
SYRIA-DAMASCUS-DOUMA-SYRIAN ARMY-STROMING-ISLAM ARMY
Foto: Xinhua/Agerpres

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a catalogat vineri presupusul atac chimic din Siria de săptămâna trecută drept o ”înscenare” la care au participat ”serviciile speciale ale unui stat”, pe care nu l-a numit, dar pe care l-a desemnat ca ”rusofob”, relatează AFP, citat de News.ro. 

SYRIA-DAMASCUS-DOUMA-SYRIAN ARMY-STROMING-ISLAM ARMY
Foto: Xinhua/Agerpres

”Dispunem de probe irefutabile potrivit cărora este vorba despre o nouă înscenare şi că serviciile speciale ale unui stat aflat în prezent în prima linie a unei campanii rusofobe au participat la această înscenare”, a declarat Lavrov într-o conferinţă de presă.

Potrivit Căştilor Albe siriene - salvatori în zone rebele, şi ONG-ului medical Syrian American Medical Society, zeci de persoane au fost ucise pe 7 aprilie, la Douma, într-un atac cu ”gaze toxice”, imputat de către Occident regimului lui Bashar al-Assad, care dezminte orice responsabilitate.

Armata rusă a acuzat miercuri Căştile Albe de faptul că au ”înscenat în faţa camerelor de luat imagini un atac chimic contra unor civili”.

Donald Trump şi mai mulţi dintre aliaţii săi occidentali au declarat că iau în calcul să procedeze la atacuri cu scopul de a pedepsi Damascul.

Serghei Lavrov a îndemnat vineri Washingtonul să folosească, cu Moscova, ”metode diplomatice care nu includ ultimatumuri şi ameninţări”.

Avertizând împotriva oricărei intervanţii militare şi unui scenariu asemănător celor din Libia şi Irak, el a dat asigurări că ”chiar şi excese insignifiante vor provoca noi valuri de migranţi în Europa şi alte evoluţii de care nici noi şi nici partenerii noştri europeni nu avem nevoie”.

Vizând Statele Unite, el a dat asigurări că acest val migratoriu ar putea ”să-i bucure pe cei care sunt protejaţi de un ocean şi mizează pe acest proces pentru a continua să sfâşie această regiune în vederea proiectelor lor geopolitice”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri