Sari la conținut

Merkel: Putin a pierdut contactul cu realitatea

Cancelarul german Angela Merkel l-a sunat pe preşedintele Barack Obama duminică seara, după ce a discutat la telefon cu liderul rus Vladimir Putin pe tema tensiunilor din Ucraina şi Crimeea. Cancelarul german i-ar fi spus liderului SUA că „nu este sigură că Putin este în contact cu realitatea". „Se află într-o altă lume", ar fi afirmat Merkel, potrivit surselor apropiate de administraţia de la Washington, scrie Mediafax.

Vladimir Putin a acceptat o propunere a cancelarului Angela Merkel privind crearea unui „grup de contact” pentru a „începe un dialog” în privinţa Ucrainei, a declarat duminică Guvernul german, după o convorbire telefonică a cancelarului german cu preşedintele rus.

„Preşedintele Putin a acceptat propunerea cancelarului de a stabili imediat o misiune de anchetă şi un grup de contact, eventual sub conducerea OSCE, pentru începerea unui dialog politic”, potrivit unui comunicat al Guvernului german, citat de AFP.

Tensiunile au luat amploare între Moscova şi Occident, după ce Parlamentul rus a autorizat o intervenţie militară a Rusiei în Ucraina, iar Moscova a decis mobilizarea de militari în Crimeea, unde se află Flota rusă a Mării Negre.