Video Ultima filmare cu Navalnîi în viață. Mesajul transmis înainte să moară: Tocmai mi-au dat încă 15 zile de carceră

Alexandru Rotaru | Robert Kiss Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0847151584
Disidentul rus Alexei Navalnîi a murit într-o închisoare din Siberia. Foto: Profimedia Images

Disidentul rus Alexei Navalnîi a acuzat în ultimul său mesaj înainte să moară că șefii coloniei penale în care era încarcerat încearcă să „doboare recordul” de lingușire pe lângă președintele Vladimir Putin și că tocmai l-au trimis pentru încă 15 zile într-o celulă de pedeapsă.

„Colonia penală Iamalia a decis să doboare recordul de lingușire față de Vladimir (n.red. Putin) și mulțumire a autorităților de la Moscova. Tocmai mi-au dat încă 15 zile de carceră. Este pentru a patra oară în mai puțin de două luni”, a scris, miercuri, Navalnîi, într-un mesaj în limba rusă pe platforma X.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Într-o postare separată publicată în dimineața zilei respective, el i-a transmis soției sale, Yulia Navalnaia, un mesaj de Ziua Îndrăgostiților.

„Draga mea, totul este ca un cântec cu tine: între noi se află orașe, luminile de decolare ale aeroporturilor, furtuni de zăpadă și mii de kilometri. Dar simt că tu ești aproape în fiecare secundă și te iubesc din ce în ce mai mult”, a scris Navalnîi.

Ultima filmare cu Navalnîi în viată

Într-o filmare publicată, joi, de presa de opoziție din Rusia, Navalnîi glumește în fața judecătorilor. 

„Onorată instanță, o să va trimit contul ca dumneavoastră, din salariul imens de judecător federal să-mi faceți și mie un transfer, nu de alta, dar nu prea mai am bani, inclusiv datorită dumneavoastră. Și voi, cei de acolo, puteți face o chetă, eu aștept. La revedere”, le-a transmsi Navalîi judecătorilor care l-au condamnat la încă 15 zile de carceră.

Liderul încarcerat al opoziției din Rusia, Alexei Navalnîi, a murit vineri, a anunțat penitenciarul în care era închis disidentul rus. Într-un comunicat publicat pe site-ul său, Serviciul Penitenciar Federal al regiunii Iamalo-Neneția a scris că Navalnîi „s-a simțit rău” după o plimbare, vineri, și „aproape imediat și-a pierdut cunoștința”.

Dmitri Peskov a anunțat că Vladimir Putin a fost informat de moartea opozantului. Alexei Navalnîi avea doar 47 de ani.

Alexei Navalnîi a ajuns în lagărul din Siberia după ce a hotărât să revină în Rusia, la puțin timp după ce fusese otrăvit cu noviciok și tratat de urgență în Germania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri