Mașină-unicat, construită de un reșițean

Data actualizării: Data publicării:
de karaso simplon foto karaso ro

Din pasiune pentru maşini, un inginer din Reşiţa a investit mii de ore de muncă şi zeci de mii de euro pentru a construi un automobil excentric. Şi-a botezat bijuteria „De Karaso Simplon”, un nume cu propria poveste. A pornit de la o Dacia Supernova, iar când a terminat cu ea avea o maşină unică, mai frumoasă decât automobilele postbelice americane care l-au inspirat.

 

Marius Hegedus e cel care a construit minunea. El şi-a imaginat-o, el a desenat-o, el a construit-o.

Marius Hegedus, inginer: Prin 2002, 2003, a durat vreo doi ani buni. 4000 de ore de muncă efectivă, în afară de concepție.

De Karaso Simplon a fost construită pe scheletul unei Dacii SuperNova. Doar motorul de 70 de cai a mai rămas din vechea maşină.

Marius Hegedus, inginer: Bordul este o placă de lemn de cireș și aparatura de bord e de serie. Am refăcut structura de rezistență, modelul ăsta, caroseria din fibră de sticlă. Zeci de inspirații au fost. Și din modele de Jaguar, de Bugatti și apoi a fost conceptul nostru, un soi de mașină de familie de fițe.

Chiar dacă n-a fost deloc uşor, Marius Hegedus a reuşit să-și omologheze mașina. Doar pentru asta a plătit 4.000 de euro. Spune, însă, că admiraţia cu care îl privesc oamenii când se plimbă cu automobilul prin oraş face toţi banii. Până şi numele automobilului e o poveste în sine.

Marius Hegedus, inginer: De la judet, judetul Caraș care e legat de râul Caraș și Simplon este un nume de-al unui tunel din Elveția, pe unde treceau trenurile care făceau legătura între Paris și Istanbul și treceau și prin România, cu locomotive de Reșița.

Colecţionarii de maşini de epocă i-au oferit inginerului reşiţean şi 30.000 de euro pentru De Karaso Simplon, dar, până acum, a refuzat s-o vândă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri