Victor Ponta, prezent la inaugurarea muzeului auto al lui Ion Țiriac: „Am rămas cu inima la Lancia Delta Integrale”

Data publicării:
lancia

Cei care au avut privilegiul să admire în premieră bijuteriile auto au fost politicienii. Ceilalţi pasionaţi de automobile vor putea să le vadă de-abia de mâine.

Miliardarul a fost dispus să expună peste 70 de automobile şi motociclete din colecţia de peste 250 de maşini pe care o deţine. Cea mai veche maşină a fost produsă în anul 1899, iar cea mai nouă este un bolid construit în 2009.

În centrul colecţiei deţinute de omul de afaceri Ion Ţiriac se află un Mercedes Benz SLR McLaren. Este o ediție limitată, sterling moss, construită în doar 75 de exemplare. Prețul este unul pe măsură: de la 750.000 de euro în sus.

Galeria include şi şase modele Rolls Royce Phantom, produse până în anul 1972.

Colecția de Rolls Royce a omului de afaceri Ion Țiriac a fost completată în acest an prin achiziția acestui unui model Phantom 5, deținut anterior de Sir Elton John.

Omul de afaceri nu se poate hotărî care este cea mai valoroasă piesă a colecţiei. Alege însă o limuzină rezervată regilor. Maşina este însă împrumutată Muzeului Rolls Royce din Munchen.

„Este acest Phantom 4 din 1952, care a aparținut lui Aga Khan și mai am încă unul din cele 16, că atâtea s-au făcut în lumea asta, care a aparținut ducesei de York. N-au preț, pentru că nu s-au vândut niciodată”, spune Ion Țiriac.

Foşti prim-miniștri, dar și actualul premier Victor Ponta au participat la inaugurarea muzeului lui Ion Țiriac.

„Mă întreba cineva care e mașina mea favorită de aici. Probabil mulți nu vor înțelege de ce, eu la Lancia Delta Integrale am rămas cu inima”, mărturisește premierul.

Lancia Delta Integrale este o celebră maşină de raliu de la începutul anilor 90. Acum, o astfel de maşină costă cel puţin 30.000 de euro, dar un bolid cu pedigree, care a fost folosit de un campion mondial, poate ajunge până la 150.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri