Cât valorează loturile celor 32 de echipe de la Campionatul Mondial din Brazilia

Data publicării:
brazilia

 

La turneul final de anul viitor vor apărea aproape toți jucătorii importanți de pe planetă, mai puțin Zlatan Ibrahimovic și Gareth Bale. 

Site-ul spaniol Futbol Finanzas, citat de digisport.ro, a alcătuit tabelul valorii celor 32 de echipe participante la festivalul fotbalului de vara viitoare. 

Cel mai scump lot este cel al Braziliei, cu 508,7 milioane de euro, fiind urmat la mică distanță de Spania, cu 504. În fapt, principalele favorite la cucerirea trofeului sunt singurele care au un total mai mare de 500 de milioane de euro. 

Pe trei se clasează Argentina, cu 475 de milioane de euro, în timp ce Portugalia este abia a noua. Lusitanii ocupă această poziție datorită lui Cristiano Ronaldo, care este evaluat la 100 de milioane, aproape o treime din lotul pregătit de Paulo Bento. 

Ca fapt divers, valoarea jucătorului de la Real Madrid depășește de unul singur nu mai puțin de 12 echipe participante la Mondialul de anul viitor. 

Cea mai slab cotată selecționată ce va juca vara viitoare în Brazilia este cea a statului Costa Rica. Valoarea ei este de 20,8 milioane de euro, fiind depășită cu un milion de naționala Iranului (21,9 milioane).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri