Sari la conținut

FOTO VIDEO. Imagini de la ceremonia de deschidere a Jocurile Olimpice pentru Tineret din China

 

(FOTO Facebook Youth Olympic Games)

Potrivit Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), aproape 60 000 de spectatori au urmărit din tribune un spectacol grandios, conceput ca o metaforă între prezent şi trecut, care a îmbinat armonios descoperirile ştiinţifice, cultura, arta şi tradiţii comerciale chineze.

Cele patru teme ale show-ului au fost astronomia, "vedeta" fiind sfera armilară inventata în urmă cu 1900 de ani de astronomul Zhang Heng, porţelanul, drumul mătăsii pe uscat şi pe mare.

(FOTO Facebook Youth Olympic Games)

În spaţiul amenajat special din mijlocul stadionului au venit peste 4000 de artişti, care au purtat 4.800 de costume de 58 de tipuri, şi s-au antrenat mai bine de şase luni.

Ultimul purtător al torţei a fost Ruolin Chen, prima sportivă din China care, la sărituri în apă de la platformă, a cucerit toate medaliile de aur posibile, la Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale şi Cupe Mondiale.

(FOTO Facebook Youth Olympic Games)

Ea a aprins flacăra olimpică prin declanşarea unui foc de artificii pornit de la sfera armilară.

(FOTO Facebook Youth Olympic Games)

La această ediţie a JOT, organizatorii au decis o mică abatere de la ritualul olimpic. Pe stadion au defilat doar purtătorii de drapele ai fiecarei ţări participante, nu şi restul componenţilor delegaţiei, Adina Diaconu fiind purtătorul de drapel al României.