VIDEO. Candidatul-pui care vrea să obțină un scaun de parlamentar în alegerile din Ungaria: „Oamenii mă susțin din toată inima”

Data actualizării: Data publicării:
candidatul

Luna viitoare, în Ungaria vor avea loc alegeri legislative. Printre pretendenții la un scaun de parlamentar se numără și Jozsef Tichy-Racs. Cu o mențiune: va candida deghizat într-un pui de găină.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Costumul de pui este un manifest, a explicat excentricul Tichy-Racs pentru Euronews: „Cred că oamenii din Ungaria și-au pierdut încrederea în politicienii umani. Prin urmare, este rezonabil să deducem că vor avea încredere într-un pui sau câine”.

Jozsef Tichy-Racs se va înscrie de pe poziție independentă în cursa legislativă, dar are și un partid în spate, fondat în 2006 în Szeged – Partidul Câinelui cu Două Cozi. Evident, o formațiune politică de factură pamfletară.

„Suntem cel mai serios partid din istoria Ungariei”, a menționat candidatul-pui.

Jozsef Tichy-Racs a adăugat că nu a fost dificil să strângă 500 de semnături, numărul necesar pentru a-și depune candidatura la alegerile parlamentare din Ungaria.

Racs candidează din partea județului Gyor-Moson-Sopron.

„Oamenii mă susțin din toată inima. A trebuit doar să mă duc și să-mi scandez promisiunile, iar oamenii au devenit dornici de a semna”, a subliniat Jozsef Tichy-Racs.

Una dintre promisiunile lui Tichy-Racs vizează lărgirea fluviului Sopron și amenajarea unui port, pentru a propulsa segmentul turistic al economiei locale.

Însă acest proiect nu are de-a face doar cu infrastructura județului, ci și cu o dorință mai veche a candidatului: „Aș vrea să mă întorc acasă într-un submarin la sfârșitul unei zile obositoare”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri