Robotul Sophia cere mai multe drepturi

Data publicării:
robot sophia

Creatorii celui mai avansat robot umanoid din lume îşi doresc mai multe drepturi pentru acesta. Cum ar fi de exemplu dreptul de a călători în avion, ca un pasager uman.

Sophia, creaţia unei companii din Hong Kong, poate să poarte conversaţii şi să răspundă la diverse întrebări care i se adresează având nivel de inteligenţă similar cu cel al unui copil de doi ani. Robotul imită, de asemenea, gesturile și expresiile faciale umane.

Hanson Robotics vrea să înceapă anul acesta producţia de serie a Sophiei şi se aşteaptă ca robotul să fie folosit în domenii precum educaţie, pregătire medicală şi relaţii cu clienţii. Şi, pentru că recent a primit şi cetăţenia unei ţări, a Arabiei Saudite, inventatorii ei cred că ar trebui să şi primească dreptul de a circula ca un om.

David Hanson, director Hanson Robotics: „De obicei, călătorim cu Sophia în geamantane. Pe termen lung, dorim să creăm un sistem de viaţă inteligent. Dacă sunt vii, atunci merită drepturi, aşa că trebuie să începem să ne gândim la aceste întrebări. Faptul că are cetăţenie ne permite să analizăm aceste chestiuni.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri