Invitată la grupul PSD din Senat, ministrul Justiţiei a avut de răspuns la întrebările unor social-democraţi ușor nemultumiți. Una dintre ele: de ce nu îi controlează pe procurorii care cer ridicarea imunităţii parlamentare? Iată un fragment din şedinţa PSD unde a fost invitată Raluca Prună.

Embed:

 

Nicolae Moga, senator PSD: „Noi, senatorii, suntem într-o situaţie extrem de delicată. Primim de la procurori hârtii în Biroul Permanent şi după aia judecăm în Comisia Juridică diverse sesizări în care să ridicăm imunitatea parlamentară. Dacă nu ridicăm imunitatea parlamentară suntem criticaţi, ştiţi foarte bine, calul de bătaie al acestei societăţi e Parlamentul, bun, rău, tâmpit. Vă asigur, doamnă, că scrie în Constituţie şi aveţi tot dreptul să acţionaţi împotriva procurorilor, se spune că îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea dumneavoastră.”

Raluca Prună, ministrul Justiţiei: „Dacă prin autoritatea ministrului Justiţiei înţelegeţi ca eu, ca ministru, să cenzurez actele Parlamentului şi să mă apuc să opresc anumite cereri nu cred că sunt în măsură să fac asta. Eu am avut o singură astfel de cerere de când am preluat mandatul, nici nu am deschis, m-am uitat numai pe actul de sesizare, nu am deschis probele, probatoriul, pentru că nu cred că acesta este rolul ministrului Justiţiei. Eu nu cenzurez actele procurorului.”Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!