Gorghiu: „După alegerile pentru PE se va constata încă o dată că suntem un popor înțelept. Seducția extremismului e periculoasă”

Data publicării:
gorghiu face declaratii la sediul guvernului
Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu. Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat sâmbătă, că după aceste alegeri pentru PE, se va constata încă o dată că suntem un popor înţelept, că ştim că seducţia extremismului e una periculoasă, iar populismul, lipsa de proiecte nu vor avea voturile pe care speră să le aibă pe 9 iunie, transmite News.ro.

„După aceste alegeri pentru PE, se va constata încă odată, dacă era nevoie, că suntem un popor înţelept, că suntem o generaţie deşteaptă, că ştim că seducţia extremismului este una periculoasă. Populismul, lipsa de proiecte şi de soluţii vă asigur că nu vor avea voturile pe care speră să le aibă pe data de 9 iunie. Se vede cu ochiul liber că partide gen AUR nu au oameni cu care să iasă în faţă, care să ştie să se lupte pentru a rezolva nevoile reale ale oamenilor, că aceste partide nu au proiecte pentru comunităţile în care candidează”, a spus Alina Gorghiu, la Conferinţa regională „Europa în fiecare localitate” de la Argeş.

Ministrul a mai spus că „ne-am fi dorit ca aderarea la Spaţiul Schengen să aibă loc cu toate frontierele simultan, însă multe ţări până acum şi chiar şi Austria, a aderat etapizat”.

„Organizarea la Bucureşti a Congresului PPE a fost un moment foatrte important , la acel Congres, PNL a reuşit să includă în manifestul PPE de la Bucureşti un angajament explicit ca aderarea completă a României se se realizeze cât se poate de repede”, a precizat Gorghiu.

Ministrul Justiţiei spune că este nevoie să conştientizăm zi de zi apartenenţele noastre la UE

Ministrul Justiţiei a mai spus că este nevoie să conştientizăm zi de zi apartenenţele noastre la Uniunea Europeană şi este important să ştim proiectele care sunt finanţate din fonduri europene şi ce înseamnă ele pentru economia românească.

„În fiecare ţară alegerile europene sunt un moment serios de dezbtare publică. Şi noi ar trebui să avem aceste dezbateri, mă bucur că PNL intră in această competiţie cu doi oameni dedicaţi: Mara Mareş şi Siegfried Mureşan”, a completat Gorghiu.

Ea a mai arătat că avem dublu numărul de femei candidate pentru alegerile locale şi mulţi tineri pe liste, iar acest lucru o să însemne mult mai multe voturi pentru PNL şi mai multe proiecte pentru Argeş.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri