Gramatica Mariei Grapini, corectată în direct la Digi24 de Cristian Preda

Data publicării:
preda si grapini

„Astăzi, la întâlnirea de pe stradă, singurul reproș care (sic! - n.r.) l-am avut apropo de ce spunea dl. Preda...”, a spus Maria Grapini.

Pe care, doamnă, ați vrut să spuneți”, a întrerupt-o Cristian Preda. „Pe care”, a insistat el, însă Maria Grapini și-a continuat pledoaria, fără să pară tulburată de corectura lui Cristian Preda și fără să dea semne că și-ar fi dat seama că a făcut o greșeală.

(Maria Grapini și Cristian Preda au fost invitații Sandei Nicola în emisiunea „24 într-o oră”)

 „Calitatea limbii române practicată de dvs e o problemă”, i-a spus Cristian Preda. „Ei, lăsați, nu mă învățați dvs limba română!”, a cerut Maria Grapini. „Ba vă învăț, că sunt profesor”, a fost replica lui Cristian Preda. Aşa că lecţia a continuat.

Într-un alt moment al discuției, Cristian Preda i-a corectat Mariei Grapini pronunția în cazul numelui psihologului Aurora Liiceanu, pe care candidata PC îl rostea Liceeanu.

„Doamna Grapini, în primul rând v-aș ruga - am făcut și mai devreme apelul ăsta - să aveți grijă la limba română”, i-a spus Cristian Preda. „Pe doamna o cheamă Li-i-ceanu. Aurora Liiceanu. Este o importantă autoare”, a completat el.

Deranjată de data aceasta de corectură, Maria Grapini i-a răspuns lui Cristian Preda: „Da, domnu' Preda, stați liniștit, că știu limba română. N-aveți altă observație decât asta? Liceanu(!) o cheamă, am și cărțile ei și stați liniștit, ca o știu! Învățați jurnaliștii dvs. ce cărți a scris Ileana Vulpescu, că nu știau zilele trecute”, a adăugat fostul ministru al Turismului.

„Dna Grapini, sunt convins că ați fi fost un bun profesor de jurnalism”, a replicat Cristian Preda.

Maria Grapini a fost adesea taxată de presă pentru greșelile de gramatică pe care le face, inclusiv în scris. 

Fostul ministru pentru Mediul de afaceri şi Turism a venit la un moment dat cu explicaţii, după ce presa a semnalat mai multe erori de gramatică în postările sale pe o reţea de socializare. Într-un interviu pentru „Adevărul”, ministrul a spus că greşelile au fost făcute din grabă și că de vină sunt şi noile tehnologii de comunicare, care îi joacă feste. Mai mult, Maria Grapini preciza că a fost olimpică la Limba română.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri