Sediul Serviciului de Ambulanță Bacău, o clădire neconsolidată de mai bine de trei decenii

Data publicării:
igrasie

Sediul Ambulanţei se află de peste 30 de ani într-o clădire amplasată într-o zonă foarte aglomerată, fapt care îngreunează plecarea la intervenţii.

„Actuala locație a stației centrale este cu totul improprie numărului de personal și numărului de mașini și activității pe care o presupune în anul 2013 activitatea unui serviciu de urgență”, spune Adrian Colibaba, purtător de cuvânt Serviciul Județean de Ambulanță Bacău.

În 2011, Ministerul Administrației și Internelor a pus la dispoziția primăriei un teren de aproape 6.000 de metri pătraţi.

„Am făcut demersurile necesare în anii trecuți și am favorizat ca terenul care era în administrea MAI să treaca în administrare publică, acest lucru s-a realizat, așteptăm acum ca cei care sunt implicați în acest proiect să se puna de acord și să beneficiem atât noi cât și cetățenii de acest centru SMURD”, spune Andrei Grecu, purtător de cuvânt ISU Bacău.

În februarie 2012, Consiliul local a aprobat transferul terenului în administrarea municipalității, iar aici lucrurile s-au împotmolit. Municipalitatea a început abia acum să facă studiul de fezabilitate.

„Suntem în momentul de față în etapa realizării unui studiu de fezabilitate pentru acest obiect, după aprobarea studiului de fezabilitate vom avea o dimensiune foarte corectă a ceea ce înseamnă acest proiect și mă refer aici la costuri, dimensiuni, accesibilități”, susține Ionuț Tomescu, purtător de cuvant Primăria Bacău.

„Ne-am asociat cu Consiliul local în lunile martie, aprilie a.c.. Înțeleg că până la această dată nu a fost lansată procedura de achiziție pentru studiu de fezabilitate, ceea ce înseamnă că lucrurile trenează este evident, tema de proiectare nu este foarte clară, aici un ultim cuvant îl au cei de la ISU”, declară Dragoș Benea, președintele CJ Bacău.

În tot acest timp însă, terenul a fost lăsat de izbeliște.

„Dacă se află într-o stare deplorabilă, este obligația Primăriei, a Consilului local să aibă grijă de acel teren, fiind pe raza administrașiei teritoriale a Bacăului”, spune Gabriel Berca, fost ministru MAI.

Centrul care ar urma să se construiască va reuni SMURD-ul, Serviciul Județean de Ambulanță, dar şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Totodată, aici ar urma să fie amenajat şi un dispecerat unic integrat pentru intervenții prompte și rapide. Banii vor veni de la bugetul local şă de la Consiliul judeţean.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri