„Vrem o ţară fără maidanezi”. Protestul din Piaţa Romană nu este autorizat. Organizator: Nu amânăm

Data publicării:
caini 8

Iniţiatorul acţiunii de protest în memoria lui Ionuţ Anghel, copilul ucis de câini lângă parcul Tei din Capitală, susţine că mitingul se amână, întrucât nu a fost primită autorizaţie în acest sens de la Primăria Capitalei. ONG-ul organizator anunţă că acţiunea va avea loc, chiar şi în lipsa acestei aprobări.  

ACTUALIZARE ora 12:50 Comunitatea online a părinţilor Desprecopii.com informează că mitingul programat pentru vineri în Piaţa Romană a fost amânat pentru duminică, între orele 11:00 şi 14:00, şi va avea loc în Parcul Izvor. „Cererea depusă pentru protestul de azi, 06.09, nu a primit aprobare!”, se arată pe forum.

Pro Civilizaţie Secolul 21 anunţă însă că acţiunea de protest nu se amână: „Iniţiatoarea acestui miting a renunţat la organizarea lui, din cauza faptului că nu a obţinut autorizaţia. Rămâne la latitudinea fiecăruia dacă mai participă sau nu.

Liderul grupului PDL din Consiliul General i-a cerut demisia primarului Sorin Oprescu pentru că ar fi refuzat să accepte autorizarea mitingului părinţilor. Reprezentanţii primăriei au susţinut însă că nimeni nu a depus o cerere în acest sens.

--------------------

Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit luni, 2 septembrie, după ce a fost atacat de o haită de câini vagabonzi în apropierea Parcului Tei. Fratele acestuia, în vârstă de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să îşi anunţe bunica.

Joi, mama lui Ionuţ a postat un mesaj pe o reţea de socializare, în care îşi exprimă părerea despre tragedia care s-a abătut asupra familiei sale, scrie pe Facebook Ciprian Ciucu, director de programe la Centrul Român de Politici Europene şi iniţiator al grupului de acţiune „Vrem o ţară fără maidanezi”.

Mama lui Ionuţ a citat câteva extrase din texte de lege, care, dacă ar fi fost aplicate, tragedia ar fi fost poate evitată.

„Să citim puţin Constituţia României. Articolul 1, aliniatul 5, şi Articolul 22, aliniatul 1 şi 2... Aş vrea să înteleg cum se garantează "integritatea fizică şi psihică a unei persoane" din moment ce haitele sălbatice de bestii ucid fiinţe lipsite de apărare!?!?

(5) În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.

ARTICOLUL 22

(1) Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate.

(2) Nimeni nu poate fi supus torturii şi nici unui fel de pedeapsă sau de tratament inuman ori degradant”, a scris mama lui Ionuţ Anghel.

Într-un comunicat, organizatorii protestului au indicat scopul mişcării de vineri: „Cerem autorităţilor o soluţie demnă de o ţară europeană a anului 2013. Cerem factorilor de decizie (Guvern, Parlament, primării) să ia măsuri imediate şi eficiente pentru asigurarea dreptului la viaţă, linişte şi siguranţă! Nu vrem şi alte victime mutilate şi ucise de câini fără stăpâni. Şi noi iubim câinii, dar mai presus de câini, ne iubim copiii.

Vrem o lege clară, aplicabilă şi care să aibă efecte în viaţa tuturor”, se arată în mesajul părinţilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri