Campania “Avem același sânge” se extinde. Facem apel la donarea de sânge, dar și la reforma sistemului de transfuzie

Data publicării:
carla
Campania Digi24 “Avem același sânge”

“Avem același sânge”, primul proiect național al unei televiziuni de știri în beneficiul pacienților, s-a dovedit o campanie cu impact major în comunitate. Digi24 continuă demersul început pe 1 decembrie 2022, pentru a ajuta pacienții, dar și cu speranța că autoritățile vor accelera procesul de reorganizare a sistemului de transfuzie, esențial pentru supraviețuirea multor bolnavi.

Cea de-a doua ediție a campaniei “Avem același sânge” din 2024 are loc miercuri, 17 aprilie, în București. Pentru acțiunea de donare ne este alături din nou personalul medical de la Centrul de Transfuzie Sanguină București. Acțiunea de donare va avea loc în București, între orele 8:30 – 13:30.

Alături de donatorii din București, jurnalistul Digi24 Carla Tănasie va transmite în direct la Digi24 evenimentul de donare.

Procesul de donare de sânge include, de asemenea, verificarea stării de sănătate pentru donatori, ceea ce poate ajuta la identificarea timpurie a problemelor neobservate.

În 2023, prin generozitatea a aproape 5.000 de donatori, peste 13.000 de pacienți au primit sângele de care aveau nevoie pentru a merge mai departe în lupta cu boala.

Proiectul Digi24 “Avem același sânge” a fost recunoscut și premiat de mai multe ori pentru impactul său social. Campania a primit distincții de la Casa Regală a României, precum și premii la Romanian Healthcare Awards, Gala COMMA Awards și Romanian CSR Awards.

Digi24 îi invită pe toți cei interesați să se alăture acestei inițiative, pentru că doar împreună putem face o diferență reală în viața pacienților din România.

Proiect susținut de SANADOR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri