Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 15 aprilie

Data publicării:
Captură de ecran 2024-04-15 151040

Cele mai importante evenimente din 15 aprilie: 

2019 - INCENDIUL DE LA NOTRE DAME

Catedrala Notre-Dame in Paris ia foc și arde ore întregi. Acoperișul și fleșa centrală sunt distruse de flăcări. Structura principală și vitraliile sunt salvate de pompieri.

Incendiul a pornit la ora locală 18:18, undeva în pod. Din cauza unor erori umane, pompierii au fost anunțați după 33 de minute. Nu se știe clar ce a provocat focul.

Catedrala este un simbol al Parisului și al Franței. Reconstrucția este în curs. Notre Dame va putea fi vizată iar de turiști în decembrie 2024.

1912 - SCUFUNDAREA NAVEI DE NESCUFUNDAT

Pachebotul britanic Titanic, aflat la prima sa călătorie, se scufundă în oceanul Atlantic la 2 ore și 40 de minute după ce a lovit un aisberg. 2.224 de oameni erau la bord.

Doar 710 persoane supraviețuiesc. Titanic era cea mai mare navă din lume la acea vreme. Vasul era considerat imposibil de scufundat, datorită tehnologiei sale avansate.

Scufundarea Titanic era, în acel moment, cel mai grav dezastru maritim din istorie. Tragedia a captivat atunci și captivează în continuare imaginația oamenilor.

1865 ASASINAREA ELIBERATORULUI

Președintele american Abraham Lincoln moare la câteva ore după ce este împușcat în cap de un asasin. Lincoln își dă ultima suflare într-o clădire din Washington D.C.

Asasinul lui Lincoln a fost un actor cunoscut în epocă, John Wilkes Booth. El simpatiza cu sudiștii și detesta că Abraham Lincoln abolise sclavia în timpul războiului civil.

Președintele american a murit cu o zi înainte de Paște. "Eliberatorul" sclavilor a fost plâns și de foștii inamici. Sute de mii de oameni au participat la funeraliile sale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri