Exclusiv Rareș Bogdan vrea clase speciale pentru elevii românilor din diaspora care se întorc în țară

Data actualizării: Data publicării:
elevi care merg la scoala
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Europarlamentarul Rareș Bogdan spune că din septembrie anul acesta vor fi înființate clase speciale pentru copiii românilor din diaspora care se întorc în țară. El a spus la Interviurile Digi24.ro că sistemul de educație și cel de sănătate sunt principalele motive pentru care mulți români preferă să rămână în străinătate.

Românii din diaspora au două probleme: spitalele și școlile, spune europarlamentarul.

„Sunt cazuri de români care s-au întors în țară cu copiii și au fost nevoiți să plece înapoi. Copiii vorbesc românește, pentru că vorbesc acasă cu părinții, bunicii, dar nu știu să scrie românește. Și au o problemă cu adaptabilitatea la școala românească, sunt sub presiunea unui bullying pe care îl fac ceilalți copii și vin acasă și plâng”, a expicat el.

„E o chestiune pe care trebuie să o rezolvăm prin clase speciale pentru copiii celor din diaspora care vin în țară. Și o să facem asta chiar din septembrie”, a continuat europarlamentarul.

„Altfel nu pot să-i aduc acasă. Oamenii vin la venituri, nu e doar glasul pământului, e și o chestiune economică. România a evoluat și evoluează, în România se fac investiții, a evoluat nivelul de trai al românilor. Dar trebuie să vorbim despre toate astea”, a mai spus Rareș Bogdan.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri