O provincie italiană va folosi teste ADN pentru identificarea proprietarilor de câini care nu curăță după animalele lor

Data actualizării: Data publicării:
caine
Autoritățile din provincia italiană Bolzano au decis să folosească testele ADN pentru a reduce mizeria lăsată de câini pe străzi. Foto: Shutterstock

Autoritățile din provincia italiană Bolzano au decis să folosească testele ADN pentru a reduce mizeria lăsată de câini pe străzi, scrie Reuters.

Odată ce o bază de date de înregistrare a ADN-ului câinilor va fi funcțională, personalul care se ocupă de curățenia străzilor dar și angajații din domeniul sanitar din Bolzano vor putea să colecteze excrementele lăsate pe străzi, să le facă teste de laborator și apoi să găsească proprietarii, care vor fi sancționați cu amenzi de la 50 la 500 de euro.

Proprietarii care refuză profilarea ADN a câinelui vor fi sancționați cu amenzi de la 292 la 1.048 de euro.

Autoritățile din Bolzano lucrează la întocmirea unei baze de date pentru cei aproape 40.000 de câini din zonă, a declarat directorul departamentului veterinar Paolo Zambotto. Aproximativ 10.000 au fost deja înregistrați.

Înregistrarea ADN va deveni obligatorie de la sfârşitul lunii martie. Proprietarii vor fi nevoiți să facă teste de sânge pentru câinii lor.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri