Cuplu de francezi condamnat pentru deținerea a 159 de pisici și 7 câini în apartament

Data actualizării: Data publicării:
Pisici și câini chinuite în Franța
Mai multe animale din cele deținute de cuplu au fost găsite moarte. Imagine ilustrativă. Foto:Profimedia

Un cuplu de francezi din Nisa a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru deținerea a 159 de pisici și 7 câini în apartamentul lor de 80 mp. Animalele au fost descoperite anul trecut trăind în condiții mizere, suferind de malnutriție, deshidratare, și având paraziți, conform BBC

Judecătorul a spus că cei doi nu au avut grijă corespunzător de animale. Femeia, în vârstă de 68 de ani și bărbatul de 52 de ani au primit și sentința permanentă de a nu mai deține animale vreodată. Aceștia trebuie să plătească mai mult de 150.000 euro către organizații pentru drepturile animalelor și către părți civile. 

Anul trecut, poliția a intervenit în cadrul unei dispute între cei doi și au descoperit mulțimea de animale din apartament și mizeria lăsată de acestea. Multe dintre animale au murit din cauza sănătății lor afectate. Cadavrele a cel puțin două pisici și doi câini au fost găsite în baia apartamentului.

Femeia spune că animalele erau „dragostea vieților lor” dar că știe că a greșit. În anul 2018 ea a adus de la casa părinților trei pisici și trei câini, iar acestea s-au reprodus. Mai mult, aceasta spune că a găsit 30 de pisici abandonate și le-a adus pe toate în apartament. În urma unei examinări psihiatrice, aceasta a fost diagnosticată cu „Sindromul lui Noe”, care se manifestă prin nevoia psihologică de a salva animale chiar dacă nu poți avea grijă de ele. 

Cei doi au mai fost investigați și în anul 2014 pentru că trăiau într-un studio de 18 mp cu 13 pisici și un câine. Procurorii au cerut o sentință de închisoare pentru 18 luni. 

Editor : Cristina Sava

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri