Analiză Beko: Cum ne poate ajuta tehnologia să economisim resurse și să sprijinim mediul

Data actualizării: Data publicării:
Beko_Save Water_DW_780x440px Articol susținut de BEKO

Schimbările generate de tehnologie, de la electrocasnicele smart și rețelele sociale, până la AI, ​​trec adesea neobservate în dinamica vieții. În realitate, însă, cum ne folosim timpul, cum avem grijă de noi și de mediu, dar și cum ne dezvoltăm identitatea prin asumarea unor valori seamănă prea puțin cu ce se întâmpla acum 10 ani.

Într-o lume a schimbărilor, aportul tehnologiei responsabile este esențial. La Beko am căutat și continuăm să oferim soluții care simplifică viața oamenilor, permițându-le să investească timp în ceea ce contează cu adevărat pentru ei. Dar în primul rând, ne asigurăm că tehnologiile și inovațiile pe care le adoptăm sunt utile pe termen lung, precum și că punem pe piață produse care reduc impactul asupra mediului.

De aceea, am lansat tehnologia SaveWater™ care echipează cele mai noi mașini de spălat vase Beko și garantează un consum de apă de numai 6,9 litri la programul Eco, reprezentând o economie de 2,6 litri comparativ cu consumul de apă al aceluiași program de la mașinile de spălat vase ce nu utilizează noua tehnologie.

Cu ajutorul SaveWater™, este păstrată ultima apă curată din etapa de clătire, pentru a fi folosită la începutul următorului ciclu de spălare și a asigura, astfel, reducerea consumului de apă.

Însă, indiferent dacă implică noua tehnologie SaveWater™, utilizarea unei mașini de spălat vase este o modalitate de a economisi resurse comparativ cu spălatul manual. Toate mașinile de spălat vase Beko sunt eficiente energetic (studiile interne Beko arată că sunt necesari 0,55kWh* per ciclu de spălare), igienizează vasele, datorită temperaturilor ridicate, de până la 70°C, ale apei utilizate pe durata unui ciclu de spălare, sunt extrem de versatile (modelele Slim, cu o lățime de doar 45 cm, sunt potrivite pentru bucătăriile mici) și, datorită interfeței intuitive, sunt foarte simplu de utilizat.

Pe site-ul Beko Romania, am transpus aceste avantaje ale mașinilor de spălat vase și importanța conservării apei într-o platformă educațională online, axată pe sustenabilitate și utilizarea eficientă a resurselor. Platforma este o sursă de informații și resurse menite să schimbe percepții neîntemeiate potrivit cărora spălatul manual al vaselor ar fi preferat din anumite puncte de vedere în comparație cu utilizarea unei mașini de spălat vase. Am dorit să combatem cu informații documentate 10 dintre cele mai răspândite “mituri” despre mașinile de spălat vase și utilizarea lor. Unele dintre cele mai de impact se referă la consumul de apă și energie electrică.

Platforma încorporează și un element de interactivitate - un quiz care vine să aducă în prim-plan cantitatea de apă economisită prin utilizarea mașinilor de spălat vase Beko. Astfel, quiz-ul este un element cu rol educațional privind reducerea consumului de apă per capita, esențial pentru gestionarea sustenabilă a acestei resurse vitale. Într-un demers imaginativ inedit de reamintire a importanței fundamentale a protejării apei, la finalul quiz-ului, o imagine generată de inteligența artificială corelează importanța unui comportament responsabil cu o ilustrație despre însemnătatea ecosistemelor acvatice.

Mai multe informații despre mașinile de spălat vase și tehnologia Beko găsești pe platforma SaveWater, lansată de Beko pentru a susține schimbarea, care poate începe cu fiecare picătură de apă.

*Valoare calculată în baza studiilor interne efectuate pentru consum 55 kWh per 100 cicluri de spălare, pentru codul BDFN36560XC – Mașina de spălat vase independentă Beko.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri