Un chirurg paralizat operează din nou. Medicul face intervenţii chirurgicale dintr-un scaun cu rotile

Data publicării:
chirurg

Ted Rummel a fost diagnosticat cu o inflamaţie la coloana vertebrală, în 2009. Colegii săi s-au temut să îl opereze, pentru că există riscul de a rămâne paralizat. Chirurg el însuşi, Ted a încercat un an întreg să îndure acest calvar, până când ţesutul afectat de la coloană a cedat şi a fost nevoie de o operaţie de urgenţă. Iar scenariul pesimist s-a adeverit: a rămas paralizat şi nu şi-a mai putut folosi picioarele. Dar dorinţa de a reveni la meseria sa a fost mai puternică decât boala.

După un program draconic de recuperare, ajutat şi de colegii săi, chirurgul invalid a reuşit să revină la profesia sa. Graţie unui scaun cu rotile special modificat, el poate sta înclusiv în poziţie verticală, atunci când intervenţia chirurgicală este mai complicată.

„Nu mă pot opri din a face asta. Asta îmi place să fac. Îmi iau jurnalele medicale şi le citesc, îmi place să le citesc”, spune medicul Ted Rummel.

Acum, Ted Rummel poate opera aproape în acelaşi ritm ca înainte de a rămâne paralizat. O performanţă care îi face pe colegii şi pacienţii săi să creadă că au în faţă un adevărat miracol.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri