Dantela, vedeta din această vară

Data publicării:
dantela

Dantela este un simbol al eleganţei, iar atunci când este aplicată pe diverse texturi sau materiale, cum ar fi tulul, oferă o ţinută distinctă şi feminină.

„Este un material diafan, dar poate fi folosit şi într-o combinaţie cu materiale mai groase mai pline, atunci creăm un contrast, între simplitatea tulului şi diverse texturi. Tulul este foarte uşor de lucrat, el poate fi uşor înnobilat cu dantelă, cu aplicaţii de pietre sau cristale, este un material care trăieşte şi foarte bine singur, dar permite în acelaşi timp să fie foarte uşor acceorizat sau brodat”, a explicat Arthur Dinu, stilist.

Pentru o notă modernă şi actuală, dantela este acum combinată cu alte materiale inedite, cum ar fi pielea 

„Toate aceste texturi combinate, jocul dintre plin şi gol, dintre fineţea şi eleganţa dantelei cu materialul din partea de jos, care e foarte potrivit pentru o rochie de zi, reuşesc să creeze o rochie de seară

specială. Avem o combinaţie foarte interesantă din patru texturi, dantelă, bază de tul, piele şi continuare din crepes, inserţia din piele dă o notă mult mai rock întregii ţinute”, a mai spus stilistul 

Rochiile cu inserţii din dantelă se potrivesc şi unor situaţii mai puţin pretenţioase.

„Pentru o rochie medie cu piele, poate fi şi pentru un eveniment de zi, nu este interzis să purtăm dantelă. Depinde de atitudine, nu trebuie să fie un eveniment neapărat. Dantela se regăseşte nu doar în alb şi negru, ci şi în nuanţe pastelate de bej, argintiu sau roz”, a mai afirmat Arthur Dinu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri