Povestea celui mai popular skater din România

Data publicării:
skater

Are 29 de ani, a câștigat Campionatul Mondial de Freestyle Skateboarding din Germania şi şi-a lansat propriul skateboard pentru că nimic din ceea ce există pe piaţă nu era potrivit pentru stilul pe care-l abordează, freestyle. Mii de puşti îi urmăresc tutorialele şi învaţă secretele unui sport aflat la început, în România.

Marius Virgil Constantin are 29 de ani şi este singurul practicant de freestyle skateboarding din România. Este foarte talentat pe skateboard şi, mai nou, cu ajutorul unei firme producătoare din Ungaria, şi-a lansat propriul skateboard pentru că nimic din ceea ce există pe piaţă nu era potrivit pentru stilul pe care-l abordează, freestyle. Tânărul a devenit foarte popular în rândul celor mici după ce a creat tutoriale pe Youtube, prin care îi învaţă pe copii cum să se dea pe skate.

Marius Virgil Constantin: „Cred că a prins bine stilul de a-i aborda. Când am făcut tutoriale ziceau că pot să le înveţe.”

Marius şi-a descoperit pasiunea pentru sporturile extreme în urmă cu 9 ani.

Marius Virgil Constantin: „M-am apucat în 2006-2007, într-o gaşcă, în Slatina de punk-işti, iar în 2007, din primul salariul mi-am luat o placă completă de skate. Am căzut, dar de acolo a început tot.”

Marius îşi creează singur trickurile şi se inspiră de la promotorul stilul freestyle, Rodney Mullen.

Marius Virgil Constantin: „Îmi place free că senzaţia pe care mi-o da tranzitarea dintre trick-uri.dar îmi creează aceeaşi satisfacţie.”

Marius se antrenează câte 4-5 ore în fiecare zi şi, până acum a participat de două ori la Campionatul Mondial de freestyle skateboarding.

Marius Virgil Constantin: „Am reprezentat România la campionatul mondial de freestyle şi anul trecut am luat primul loc.”

Skater-ul Marius Constantin povesteşte că pasiunea lui i-a adus numai satisfacţii şi l-a ţinut departe de tentaţiile din adolescenţă. Iar acum îşi doreşte să înveţe cât mai mulţi tineri să se dea pe skate în stilul Freestyle.

Marius Virgil Constantin: „Nu uitaţi, puteţi să va daţi street, free, cum vreţi, daţi sportului înapoi şi staţi în şcoală!”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri