„În mintea mea, a fost romantic”. Primele declarații făcute de Kevin Spacey în procesul pentru agresiune sexuală

Data actualizării: Data publicării:
Kevin Spacey
Actorul Kevin Spacey este acuzat de agresiuni sexuale. Foto: Profimedia

Actorul american Kevin Spacey, judecat la Londra, unde este acuzat de mai multe agresiuni sexuale, a vorbit pentru prima dată, joi, la procesul său, afirmând că este un „mare amator de flirturi”, dar negând orice comportament agresiv, relatează presa internaţională. „În mintea mea, a fost romantic”, a declarat actorul ca răspuns la acuzațiile de agresiune sexuală, scrie BBC.

Starul în vârstă de 63 de ani, judecat de la sfârşitul lunii iunie, a pledat nevinovat la cele 12 acuzaţii de agresiune sexuală asupra a patru bărbaţi. Faptele s-ar fi petrecut între 2001 şi 2013, inclusiv din 2004, când era director al teatrului Old Vic din Londra, iar victimele aveau la data presupuselor abuzuri între 20 şi 30 de ani, scrie News.ro.

Cele patru presupuse victime au depus mărturie în cadrul procesului de la Southwark Crown Court din Londra. Toate au povestit despre agresiunile sexuale pe care susţin că le-ar fi suferit din partea lui, dar şi despre dificultăţile de a denunţa comportamentul unei vedete atât de influente precum Kevin Spacey.

Revenind la mărturia primului reclamant - care l-a acuzat pe actor de mai multe agresiuni, în special în timp ce presupusa victimă se afla la volan - Kevin Spacey, îmbrăcat într-un costum închis la culoare, a recunoscut că l-a atins pe reclamant, dar a negat orice comportament "violent", "agresiv" sau "dureros".

"M-a apucat (de părţile mele intime) atât de tare, încât aproape am ieşit de pe carosabil", a explicat reclamantul în timpul audierii. "L-am împins spre portiera maşinii şi i-am spus: nu mai face asta din nou, că te pocnesc", a povestit presupusa victimă.

"A fost drăguţ (...) şi a fost în spiritul meu romantic", a replicat joi Kevin Spacey. "Ceea ce s-a întâmplat nu este ceea ce a descris (reclamantul)", a spus însă Spacey. El a susţinut că a existat o relaţie de flirt reciproc între ei şi a spus că el însuşi este "un mare amator de flirturi".

"Ne-am distrat mult împreună", a spus Kevin Spacey, adăugând că nu au avut niciodată o relaţie sexuală, deoarece presupusa victimă "a spus clar că nu vrea să meargă mai departe".

Kevin Spacey s-a declarat "devastat" de aceste acuzaţii şi l-a acuzat pe primul reclamant că l-a "înjunghiat pe la spate".

Întrebat despre acuzaţiile celui de-al treia reclamant, care susţine că Spacey i-a vorbit foarte violent şi că l-a apucat de organele genitale "cu o asemenea forţă, încât a fost cu adevărat dureros", actorul american a calificat faptele descrise drept "nebunie".

Kevin Spacey, care apare în instanţă în stare de libertate, a negat toate acuzaţiile, spunând că unele au fost inventate şi că actele sexuale au fost consimţite.

Procesul actorului american, de două ori laureat al premiului Oscar pentru rolurile sale din American Beauty şi Usual Suspects, ar urma să dureze o lună.

Potrivit BBC, Spacey a mai spus că afirmaţiile unui actor aspirant că l-ar fi drogat şi apoi a întreţinut un act sexual cu el în timp ce dormea, în apartamentul său, sunt false, afirmând că, de fapt, au împărtăşit un "moment intim" consimţit.

Kevin Spacey a vorbit, de asemenea, în faţa instanţei despre decizia sa de a declara că este homosexual, spunând că a fost presat să facă acest lucru. El a menţionat că a pierdut roluri şi bani de când au fost făcute primele acuzaţii la adresa sa.

Kevin Spacey şi-a stăpânit cu greu lacrimile în timp ce a povestit cum întreaga sa lume "a sărit în aer" atunci când a fost acuzat pentru prima dată de agresiune sexuală. S-a întâmplat în SUA, în 2017, iar acuzaţiile au fost aduse de actorul Anthony Rapp şi publicate de Buzzfeed. "Lumea mea a explodat", a spus el. "A existat o grabă de a mă judeca" după ce articolul a fost publicat, a adăugat el. "Înainte ca prima întrebare să fie pusă sau să se răspundă la ea, mi-am pierdut slujba, mi-am pierdut reputaţia, am pierdut totul, în câteva zile", a povestit el. Spacey a spus că, cu excepţia "unor regizori şi producători curajoşi şi foarte amabili" care i-au cerut să se alăture unor proiecte, nu a mai lucrat de atunci. Ca răspuns la acuzaţiile lui Rapp, el spune că a fost nevoit să transmită un comunicat în care să declare că este homosexual.

Rapp, care l-a acuzat că i-a făcut un avans sexual nedorit în 1986, când avea 14 ani, a intentat un proces civil împotriva actorului, dar a pierdut procesul anul trecut.

Vineri, Spacey ar urma să răspundă la întrebări din partea acuzării.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri