Metoda inedită folosită de un serial TV pentru a filma scene intime, fără ca actorii să riște infectarea cu COVID-19

Data publicării:
cuplu sarut
Foto: GettyImages

Realizatorii serialului britanic EastEnders au recurs la o metodă inedită pentru a filma scenele intime, respectând în același timp recomandările de distanțare: i-au recrutat pe partenerii din viața reală ai unora dintre actori, relatează BBC.

Serialul, care a avut o pauză de 3 luni din cauza pandemiei de coronavirus, va fi difuzat din nou din 7 septembrie.

Partenerii de viață vor acționa ca dubluri ale unor actori, atunci când e nevoie de filmarea unor scene care implică sărutări sau alte momente intime.

Potrivitt BBC, aceasta este doar una dintre măsurile luate pentru a menține actorii și echipele de filmare în siguranță.

Filmările s-au reluat la sfârșitul lunii iunie, iar producătorul executiv al serialului, Jon Sen, a declarat că echipa de producție „a trebuit să aleagă cu atenție momentele” care includ scene intime „pentru că este nevoie de mult mai mult timp” pentru a le filma în condiții de siguranță.

Producătorii serialului au fost nevoiți să găsească și alte soluții mai puțin obișnuite pentru a relua filmările.

De exemplu, au fost folosite panouri transparente, invizibile pentru cameră, pentru a-i separa pe actorii care joacă în aceeași scenă. Au fost folosite și mixaje video ăcute pe computer.

Au fost create și circuite separate pentru intrarea și ieșirea din studiouri, iar actorilor și membrilor echipei le-a fost măsurată temperatura.

Cea mai mare problemă, a spus Sen, a fost filmarea scenelor de familie.

„Familii care sunt în aceeași casă, deci la distanțe mai mici de 2 metri, dar, evident, sunt jucate de actori care se supun distanțării sociale, deci există o provocare uriașă”, a explicat el.

Cadrele mixate pe computer creează iluzia că actorii sunt apropiați unul de celălalt, deși, de fapt, „au fost filmați într-o izolare completă unul de celălalt”, a adăugat el.

Editor web: M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri