Video O nouă modă printre tineri: Vacanțele de unul singur devin tot mai populare. Ce spun psihologii

Data publicării:
femeie pe plaja
FOTO: Profimedia Images

Vacanțele de unul singur, la modă printre influenceri, devin tot mai populare. Tinerii își fac curaj și pleacă singuri în călătorii. Ei spun că în felul acesta pot vizita ce și când vor, fără să depindă de rude sau prieteni.

Bianca are 24 de ani și mereu și-a dorit să descopere lumea. A încercat să facă asta alături de prieteni sau de familie, dar părea că nimeni nu are niciodată timp, așa că și-a luat inima în dinți și a plecat de una singură.

Bianca - travel vlogger: „E o posibilitate să mă conectez cu mine și atunci. Atunci când călătoresc singură prima chestie pe care mi-o zic este: „Ok, mă focusez pe mine, dacă întâlnesc pe cineva este super, dacă nu, oricum mă am eu pe mine”. Îmi iau cărți, fac fotografii, mai fac filmulețe pentru canalul meu de tiktok și cumva trece timpul organizându-mi totul și nu simt lipsa celorlalți.”

Și Claudia călătorește singură prin lume. Și-a făcut un plan să se simtă mereu în siguranță.

Irina Claudia - creator de conținut: „Încerc să nu umblu pe străzi seara. Când se întunecă deja sunt la cazare. Încerc pe cât posibil să nu arăt că sunt pierdută, să nu arăt că mă învârt prea mult. Am tag-uri prin care pot verifica unde îmi sunt obiectele, în principal cele mai importante, portofel, documente și așa mai departe.”

Specialiștii spun că o astfel de experiență poate ajuta la dezvoltarea personală.

Radu Leca - psiholog: „Când vrem să facem schimbări în viață și când vrem să avem o conexiune cu noi reală și când vrem să ne întoarcem la noi, avem nevoie de a fi singuri nu doar noaptea, ci și pe tot parcursul zilei.”

George Butunoiu - sociolog: „A dispărut termenul de singur. Când toată ziua ești cu telefonul în mână și ești pe Facebook nu te mai simți singur.”

Există și un top al călătoriilor solo, iar printre orașele preferate se numără Hanoi, Bangkok, Taipei și Seoul.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri