Un nou suspect identificat în cazul morții fostului manager al trupei AC/DC, Crispin Dye

Data actualizării: Data publicării:
Crispin Dye
Noile teste au descoperit că ADN-ul de pe blugii lui Dye se potrivea cu ADN-ul de la o altă scenă a unei crime. Sursa foto: Facebook / NSW Police Force

Noi dovezi criminalistice au identificat o persoană de interes în moartea din 1993 a fostului manager al trupei rock australiane AC/DC, Crispin Dye. Noile teste au descoperit că ADN-ul de pe blugii lui Dye se potrivea cu ADN-ul de la o altă scenă a unei crime, transmite BBC.

Bărbatul de 41 de ani a murit în ziua de Crăciun, la două zile după ce a fost găsit cu răni grave la cap într-o suburbie din centrul orașului Sydney.

Acum, moartea lui este examinată ca parte a unei anchete mai ample care vizează crime motivate de ură homosexuală, cazuri din New South Wales (NSW), Australia.

În ciuda multiplelor investigații ale poliției de până acum, în nicio etapă de la moartea sa, în urmă cu aproape 30 de ani, hainele lui Crispin Dye nu au fost trimise spre examinare criminalistică.

De asemenea, s-a constatat că două bucăți de hârtie găsite în buzunarul domnului Dye nu au fost analizate, în ciuda faptului că una avea un nume scris pe ea și alta avea o pată de sânge.

Persoana de interes, numită de anchetatori doar ca NP252, a murit în 2002. Nu este clar dacă a jucat un rol în moartea domnului Crispin pe baza informațiilor disponibile actuale.

Anchetatorii au aflat că NP252 avea antecedente penale substanțiale, inclusiv alte condamnări pentru agresiune.

Ancheta privind crimele motivate de ură homosexuală a început în aprilie 2022, după ce cercetările Institutului Australian de Criminologie au pus la îndoială dacă poliția a investigat suficient decesele care au avut loc între anii 1976 și 2000.

În 2018, poliția a recunoscut că a jucat anterior un rol în „marginalizarea” comunității LGBT.

„[Poliția din New South Wales] recunoaște fără nicio calificare acceptarea atât de către ea, cât și de către societate a insultelor homosexuale și a violenței șocante îndreptate împotriva bărbaților homosexuali, precum și asupra comunității LGBT între anii 1976 și 2000”, se arată într-un comunicat.

„Cu siguranță au fost oameni uciși din cauza sexualității lor în această perioadă”, se mai arată în comunicatul poliției.

Institutul de Criminologie a constatat că până la 80 de bărbați homosexuali au fost uciși între 1976 și 2000 și a constatat că violența împotriva bărbaților gay în această perioadă a fost „extremă și adesea brutală”.

Homosexualitatea a fost dezincriminată în NSW în 1984. Violența împotriva persoanelor LGBT a fost comună, dar rar investigată.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri