„Să pui apă chioară în loc de medicament e omor cu premeditare”

Data publicării:
ctp

Cristian Tudor Popescu a spus la Jurnalul de seară că nu are cum să crească acum încrederea în sistemul medical. „Acum încep să se vadă tumorile, încep să se vadă metastazele. În ce să crească încrederea? Dimpotrivă! Crește groaza față de sistemul medical, care mai degrabă poate fi numit sistemul bolii, în România”, a punctat jurnalistul.

Începi să-ți imaginezi cam cât și unde se întind aceste contrafaceri criminale. Nu cred că s-a rostit acest cuvânt și la modul cel mai juridic cu putință, avem de-a face cu omor cu premeditare. Spuneați de diluarea substanțelor de 4.200 de ori. Apă chioară! A pune apă chioară în locul unui medicament, presupus a salva viața unor oameni, este omor cu premeditare. Știau foarte bine că aceste substanțe vor duce inexorabil la moartea unor oameni. Mi se pare firesc ca ancheta să meargă în această direcție. Cei care au făcut asta trebui acuzați de omor cu premeditare”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul a mai spus că nu datorită Ministerului Sănătății, Guvernului, Procuraturii sau SRI s-a ajuns să se vadă „seria de radiografii ale cancerului”.

Datorită corupției, corupția scoate lucrurile la lumină. De ce? Pentru că în societatea noastră, pseudo-capitalism mafiotic, funcționează – pe lângă principiul separării puterilor în stat – principiul separării corupțiilor în stat. Spre deosebire de comunism, unde corupția era la fel de mare, acolo era monolitică, toată lumea era băgată într-o aceeași rețea de corupție controlată de Securitate și de Partid. Aici măcar atât am câștigat, separarea corupțiilor. Gâtlej adânc există și a vorbit. Și mai există ceva ce nu a existat în comunism: grupul de ziariști de investigație ai lui Cătălin Tolontan”, a mai spus jurnalistul.  

Despre fostul ministru al sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, jurnalistul a spus că a reacționat „aidoma sovieticilor după Cernobîl”. „A avut o reacție de politician bolșevic la vârf perfectă: problema nu există. Vedem acum cât de mare era nivelul de radiație letală. Ar trebui să răspundă pentru dezinformare, pentru miciună. Asta a făcut. De când a izbucnit scandalul principala preocupare a acestui ministru a fost să pună cataplasme de pământ pe piept”, a subliniat Cristian Tudor Popescu.

Cred că trebuie cercetat de Procuratură, nu pleacă dânsul așa acasă... de ce a încercat tot timpul, în vreme ce iată ce era în spate, să ne asigure că pacienții sunt în siguranță, că nu-i nicio problemă, e normal, sistemul ăsta e, n-avem altul, prin urmare să nu producem panică. Am spus cu ce e echivalent asta: îndreptați-vă cu toții spre cimitir, în liniște și ordine, ca să nu producem panică”, a punctat el.     

Citiți și

Dezinfectanţi diluaţi de 4.200 de ori, descoperiţi în spitale din Mureş

De ce nu au testat spitalele dezinfectanţii: „Este o chestie care ţine de moralitatea în afacere”

Jumătate dintre angajaţii Hexi Pharma au fost chemaţi la IGPR

Corpul de control al premierului începe verificări în spitale. Sunt vizate contractele pentru dezinfectanți

Autoritățile au sistat testarea produselor Hexi. Încep verificările pentru ceilalți producători

Partenerii noștri