Locuinţe modulare, după modelul primarului Radu Mazăre

Data publicării:
LOCUINTE CONTAINER 241013

Autorităţile s-au străduit să găsească soluţii rapide şi ieftine pentru a elimina criza acută de locuinţe sociale cu care se confruntă. Lucrările pentru astfel de locuinţe ar putea începe la anul, iar pentru acest lucru vor fi prevăzuţi bani din bugetul pe anul viitor. O locuinţă modulară este evaluată la preţul de 1700 de euro.

"Discutăm de aproximativ 200 de locuinţe. Cred că putem începe cu acest proiect la nivelul la care l-am evaluat şi putem să-l susţinem, fie din fonduri proprii fie printr-un credit", afirmă viceprimarul Braşovului, Răzvan Popa.

Una dintre variantele luate în calcul de autorităţi pentru amplasarea locuinţelor-container este cartierul Bartolomeu, pe strada Agricultorilor, chiar pe locul fostei cazarme militare, care a fost demolată în urmă cu câţiva ani, tot pentru un proiect imobiliar.

Ideea proiectului a venit şi după ce autorităţile şi-au dat seama că nu pot onora cererea prea mare de locuinţe sociale. Peste 2.000 de persoane au depus cereri la Primăria Braşov pentru o locuinţă socială. Doar 40 dintre cereri vor fi onorate, când va fi gata blocul de apartamente din Uzina II.

Autorităţile estimează că ar fi nevoie de 1,5 milioane euro pentru a realiza aceste locuinţe sociale. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri