Premieră medicală la Braşov. O pensionară a fost operată cu un dispozitiv unic în ţară

Data publicării:
OPERATIE APA 011013

La un spital privat din Braşov medicii au făcut prima operaţie în care bisturiul și laserul au fost înlocuite cu apa. Mai exact, chirurgii au folosit un aparat care utilizează un jet de apă cu presiune, care elimină tumori ale ficatului, pancreasului, rinichiului și creierului.

"Avantajul față de dispozitivele care există deja pe piața medicală și anume față de disectorul cu ultrasunete, este faptul că jetul de apă este total inofensiv față de țesuturi, lucrează la temperatura camerei. El nu distruge, nu face leziuni ireversibile în structurile pe care vrem să le conservăm", declară Bogdan Moldovan, medic primar chirurg.

Prima pacientă operată cu acest dispozitiv, este o pensionară din Brașov, în vârstă de 61 de ani, care suferea de o tumoră la pancreas, fixată foarte aproape de o venă.

Operația a decurs bine, iar pacienta se află acum în sala de recuperare. Pe viitor specialiştii speră să realizeze şi alte operaţii de succes cu ajutorul acestui aparat. Dacă rezultatele vor fi bune, spitalul va cumpăra dispozitivul cu 40.000 de euro de la o firmă din Germania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri