Mâine sună clopoţelul! Elevii și-au pregătit din timp uniforma şi ghiozdanul

Data publicării:
prima zi scoala mama si copil

Pentru mii de boboci din Constanţa va sunat întâia dată clopoţelul care îi invită la şcoală. La fel şi pentru Ana Maria, o fetiţă de şapte ani, care s-a pregătit temeinic pentru prima zi de şcoală.

Pe Ana Maria am găsit-o, acasă, la noul ei birou. Deşi o despărţeau câteva ore de prima zi de şcoală, ea repeta adunarea cifrelor. Ştie că pentru a obţine rezultate cât mai bune, va trebui să înveţe temeinic. Deşi, spune ea, gândul îi este tot la ce-a făcut în vacanţă.

Totul a fost pus la punct, în cel mai mic detaliu

Pentru prima zi de şcoală, alegerea ghiozdanului a fost cea mai mare dilemă a fetiţei, mai ales că în el trebuie să încapă toate rechizitele. Nici uniforma nu a fost neglijată.

Cu ghiozdanul pregătit şi cu uniforma aranjată, Ana Maria mai are totuşi o nedumerire: "Oare cum o să fie prima zi de şcoală?"

Ana Maria s-a gândit şi la programul strict pe care îl va avea de acum înainte. Ştie că va trebui să se trezească dis de dimineaţă, iar după ce se va întoarce de la cursuri nu va mai putea petrece foarte mult timp la joacă.

Mama Anei Maria spune că întreaga familie are aşteptări mari de la fetiţă, în primul an şcolar. Iar emoţiile sunt pe măsura aşteptărilor. "Cred că orice părinte care îşi duce pentru prima dată copilul la şcoală, în clasa întâi are emoţii. Mai mari sunt emoţiile la mine decât la fetiţă", a declarat Manuela Panaite, mama Anei Maria.

Ana Maria a renunţat la joacă, iar seara dinaintea primei zile de şcoală şi-a petrecut-o împreună cu familia, deşi copiii ar fi vrut să o aibă partener de joacă.

Reporter: Daniel Leancă

Operator: Matei Ghioc

Editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri