Centrul expoziţional din Călimăneşti, deocamdată inutil

Data publicării:
280114 CENTRO EXPO BUN

S-au investit aproape 12 milioane de euro pentru Centrul expoziţional din judeţul Valcea, dar este deocamdată inutil. A fost inaugurat cu mare fast în urmă cu trei ani, dar până acum a găzduit doar câteva conferinţe şi festivaluri. Oamenii nu văd rostul centrului, în timp ce administratorul spune că viitorul sună bine: în februarie, centrul va găzdui o petrecere cu 250 de dansatori.  

Centrul de Congrese şi Expoziţii de pe Valea Oltului a înregistrat în 2011 şi 2012 pierderi de aproape 800.000 de lei. Din această cauză, la un moment dat, au fost tăiate chiar şi utilităţile construcţiei. După demisia consecutivă a doi directori, actuala societate care administrează centrul a reuşit, anul trecut, să redreseze balanţa economică.

„Am avut încasări de 343.000 de lei, adică din ce am previzionat noi la începutul anului de 348.000 am realizat 99% din exerciţiul financiar bugetat. Pe 2014, dacă voi rămâne la conducerea centrului, vom merge tot pe aceeaşi strategie de management”, a spus Florin Brăgău, administrator centru

Cel mai dificil lucru este însă organizarea de evenimente. De-a lungul celor trei ani de la inaugurare, acestea se pot număra pe degetele de la o mână. Pe timpul iernii, centrul stă închis şi se caută soluţii pentru viitor.

Locuitorii Călimăneşti nu înţeleg utilitatea acestei investiţii de aproape 12 milioane de euro, chiar dacă s-a beneficiat de finanţare europeană. Centrul dispune de cinci pavilioane de aproape 8.000 de metri pătraţi.

În acest moment, administratorul poartă mai multe negocieri pentru închirierea acestor spaţii şi consideră că, în viitor, cea mai bună utilitate ar fi pentru activităţi comerciale decât pentru expoziţii şi târguri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri