Naveta elevilor doljeni, decontată pe luna septembrie

Data publicării:
131113 BANI NAVETA

După şapte luni în care elevii navetişti şi-au plătit singuri transportul, Ministerul Educaţiei a virat în sfârşit primii bani. Doar pe ultimele două săptămâni din septembrie, pentru că, spun oficialii, deocamdată nu sunt fonduri. În Dolj, peste 2.800 de tineri aşteaptă ca statul să-şi plătească restanţele faţă de ei.   

Peste 40 de elevi de la Liceul Tehnologic "George Bibescu" din Craiova şi-au depus cereri în luna septembrie pentru decontarea abonamentelor. Pentru cele două săptămâni de cursuri au primit fie 50 de lei, fie 100, în funcţie de numărul de kilometri. Bani insuficienţi însă pentru transport.

Naveta elevilor nu va putea fi decontată integral, ci doar în limita unei anumite sume. Astfel, aceştia vor primi 26 lei lunar pentru o cursă de 3 km. Pentru distanţe de până la 50 km, suma se suplimentează cu 2 lei pentru fiecare kilometru, dar nu mai mult decât valoarea abonamentului lunar. Per total, nu vor primi mai mult de 120 de lei lunar, în condiţiile în care un abonament pentru cea mai mare distanţă decontată depăşeşte 300 lei. Directorii unităţilor de învăţământ spun din acest motiv nu exclud varianta ca numărul elevilor care abandoneaza şcoala să crească.

Anul trecut, pentru o distanţa de 10 kilometri, preţul unui abonament a variat de la 25 de lei la 326 lei, iar pentru o distanţă de 15 kilometri a pornit de la 32 lei şi a ajuns la 406 lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri