Sporuri ilegale la Poliţia Locală. Poliţiştii au de restituit sume cuprinse între 10.000 şi 60.000 de lei

Data publicării:
pol local

Decizia de recuperare a banilor primiţi pentru mâncarea poliţiştilor locali a fost contestată în instanţă de către conducerea Poliţiei Locale.

Fără prea mult succes, însă.

Dacă, în primă fază, instituţia a obţinut o suspendare a deciziei Curţii de Conturi, procesul care s-a judecat la Tribunalul Galaţi a fost pierdut.

A urmat un alt proces, prin care Poliţia Locală a cerut anularea raportului Curţii de Conturi.

A pierdut din nou, iar acum poliţiştii aşteaptă data de 30 septembrie, când procesul se va rejudeca la Curtea de Apel Galaţi.

Mihai Manoliu, director general Poliţia Locală Galaţi: "Ar fi foarte neplăcut ca la 280 de oameni să li se ia din salarii, scad aproape la jumătate".

Ilie Stavăr, lider de sindicat Poliţia Locală Galaţi: "Această decizie emisă de Curtea de Conturi aduce un prejudiciu enorm de mare poliţistilor locali care în situaţia de faţă vor rămâne undeva la 500 de lei lunar".

Un salariu mediu la Poliţia Locală Galaţi este de 864 de lei.

Ilie Stavăr, lider de sindicat Poliţia Locală Galaţi: "Dacă se vor tăia undeva la 60 la sută, ce vor face aceşti oameni, copiii lor, familia lor? Sunt foarte mulţi care au fost executaţi silit".

Curtea de Conturi a stabilit că norma de hrană trebuia acordată din veniturile proprii ale instituţiei, şi nu din banii statului, deoarece Poliţia Locală nu este o structură a Ministerului de Interne.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Luigi David 

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri