Taxă ilegală în spitale

Data publicării:
taxa 20ilegala 20in 20spital-54296

Ca să ocupe unul din paturile Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, fiecare pacient trebuie să achite mai întâi o taxă de 50 de lei. Oamenii se plâng că suma este mare, dar fac eforturi pentru a o plăti.

Reprezentanţii spitalului spun că pacienţii plătesc aceşti bani pentru dotările din saloane, mai exact pentru aer condiţionat, frigider şi televizor și că taxa nu poate fi condiderată de spitalizare.

Numai că legea spune că taxa pe confort sporit se aplică doar pentru rezervele din spitale, iar sumele care trebuie achitate sunt între 10 și 35 de lei. În celelalte spitale din Iași, internarea pacienților în saloane, indiferent de dotările pe care le au, este gratuită.

La Spitalul de Recuperare, dacă toate paturile din saloanele obişnuite sunt ocupate şi sunt locuri libere doar în saloanele de confort sporit, pacientul află acest lucru şi are de optat între a plăti pe durata spitalizării sau să fie pus pe o listă de aşteptare.

Oficialii Casei Judeţene de Asigurări de sanatate au anunţat încă din luna noiembrie că taxele pentru pacienţi şi vizitatori sunt interzise şi că rămân în vigoare doar cele pentru parcare şi confort sporit.Reprezentantii Casei Judeţene de Asigurări de sanatate au inceput o ancheta, iar spitalul risca sa piarda un procent din buget, adică peste 25.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri