BIHOR. Zeci de intervenţii ale pompierilor după ploaia de sâmbătă

Data actualizării: Data publicării:
Foto: ISU Crişana
Foto: ISU Crişana

Nu mai puţin de 34 de intervenţii au avut pompierii bihoreni după ploaia torenţială care a lovit sâmbătă Bihorul. Salvatorii au evacuat apa acumulată în subsolurile unor blocuri sau în curţile unor case din Oradea.

interventie pompieri inundatie
Foto: ISU Crişana

Sâmbătă, începând cu ora 16, echipajele Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea au intervenit pentru evacuarea apei din subsolurile unor imobile de pe 20 de străzi din oraş, dar dintr-un magazin de pe Calea Aradului.

"Misiunile au fost desfăşurate şi pe timpul nopţii şi au continuat pe parcursul zilei de duminică, pe străzile Teiuşanu, Mihail Kogălniceanu, Cloşca, Avram Iancu, Sucevei, Mimozei, Mărăştilor şi Moţilor. În cursul zilei de duminică, până la ora 14, peste 60 de pompieri militari au intervenit cu 4 autospeciale şi opt motopompe transportabile şi remorcabile, pentru evacuarea apei din 19 subsoluri", a transmis purtătorul de cuvânt al ISU "Crişana", căpitanul Camelia Roşca.

Intervenţii similare au avut sâmbătă şi pompierii din cadrul Gărzii 1 Mai şi de la Staţia din Ştei. Primii au intervenit pentru scoaterea apei din subsolul unei locuinţe din Sînmartin, în timp ce şteienii au evacuat apa dintr-o pivniţă de pe strada Miron Pompiliu din oraş.

La rândul său, Detaşamentul 2 de Pompieri Oradea a acţionat atât sâmbătă, cât şi duminică, pe Aleea Rogerius. În zonă, apa strânsă după ploaie în subsolul unui bloc, pe o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi, depăşea un metru şi jumătate.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri