Boicot liberal la CJ Bihor | Şedinţa de marţi a fost amânată

Data actualizării: Data publicării:
scandal CJ

Boicot la Consiliul Judeţean Bihor. Şedinţa din această dimineaţă a administraţiei bihorene a fost amânată după ce consilierii PNL au lipsit in corpore. În acest fel, înlocuirea social-democratei Ana Maria Tiron cu directorul Liceului Agricol din Salonta nu a putut fi validată. Dacă aleşii liberali vor lipsi la şedinţe două luni consecutiv, s-ar putea ajunge la dizolvarea CJ Bihor şi organizarea de alegeri anticipate.

La şedinţa de azi a Consiliului Judeţean s-au prezentat doar aleşii PSD, UDMR şi ALDE. Pe ordinea de zi era trecută înlocuirea consilierului PSD Ana Maria Tiron cu Adrian Szatmari, directorul Liceului Agricol din Salonta. Lucru imposibil, pentru că liberalii nu s-au prezentat.

"Ca să blocheze validarea următorului consilier de pe lista PSD, au decis (n.r. - membrii PNL) să nu participe la această şedinţă. Îmi pare rău că un astfel de om este oprit astăzi să intre în Consiliul Judeţean", a declarat Ioan Mang, vicepreşedinte al CJ Bihor.

"Foarte trist este în acest lucru faptul că avem nişte proiecte importante, de exemplu salarizarea personalului din Consiliul Judeţean", a completat Sandor Pasztor, preşedintele CJ Bihor.

Liderul grupului PNL din Consiliul Judeţean, Ionel Avrigeanu, a precizat pentru Digi24 Oradea că liberalii nu s-au prezentat la şedinţă pentru că nu vor să facă jocul intereselor din cadrul Partidului Social Democrat.

Neîntrunirea cvorumului pe parcursul mai multor şedinţe ar putea duce la dizolvarea Consiliului Judeţean, au atras atenţia şefii instituţiei.

"Voi convoca şedinţe ordinare sau extraordinare până în momentul acelei posibilităţi... Deci legea zice că dacă două luni de zile nu este ţinută o şedinţă, nu are loc o şedinţă, se dizolvă Consiliul Judeţean şi intrăm în alegeri anticipate", susţine Sandor Pasztor, preşedintele CJ Bihor.

Într-o declaraţie acordată presei locale, europarlamentarul PSD Emilian Pavel a precizat că Ana Maria Tiron ar fi intenţionat să voteze un liberal la şefia administraţiei judeţene în cazul în care alegerile pentru această funcţie ar fi reluate.

"Pe diferite căi, ne-a transmis că dacă se reface votul pentru conducerea Consiliului Judeţean, ea va vota un preşedinte PNL, care va da un vicepreşedinte, altul decât preşedintele Mang. (...) De asemenea, s-a constatat lipsa unor documente cerute de AEP, din vremea când activitatea era gestionată de Ana Maria Tiron", a declarat Emilian Pavel, pentru bihon.ro.

Ana Maria Tiron nu a putut fi contactată pentru a-şi spune opinia.

Reporter: Bianca Firezar / Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri