Concert caritabil de Crăciun, susţinut de Paula Seling şi corul Adonai

Data publicării:
concert caritabil

Au răsunat colinde şi clinchete de clopoţei în biserica romano-catolică "Sfântul Spirit" din Oradea. Sute de persoane au asistat la un concert caritabil de Crăciun susţinut de Paula Seling, împreună cu corul Adonai. Iniţiativa i-a aparţinut unei asociaţii care şi-a propus să strângă fonduri pentru a sprijini construirea unui centru de îngrijire paliativă în reşedinţa Bihorului.

Timp de două ore, clopoţeii mânuiţi de zeci de tineri au adus în biserică tradiţionalele cântece de sărbători. Lor li s-a alăturat Paula Seling, care a acceptat invitaţia de-a cânta în cadrul concertului caritabil, la iniţiativa Asociaţiei "Adonai".

"Hospice Emanuel este un proiect al comunităţii orădene şi vrem ca oamenii să ştie despre el. Noi, ca şi familie, am beneficiat de serviciile Hospice Emanuel în urmă cu 9 ani şi ne-am dorit să vină o zi în care să răsplătim munca celor oameni deosebiţi", spune Adrian Dreana, organizatorul evenimentului.

Sute de persoane au asistat la eveniment, iar cei prezenţi au putut să faă donaţii în banii.

Banii vor ajunge la Fundaţia "Hospice Emanuel", care luptă să pună bazele unui centru de îngrijire paliativă pentru pacienţii aflaţi în stadiul terminal al unei boli incurabile. Asta în condiţiile în care doar afecţiunile oncologice fac în jur de 1.300 de victime anual, în Bihor.

"Ne dorim să strângem bani pentru a construi şapte saloane la Hospice Emanuel. Donaţia sugerată este 50 de lei de persoană, contravaloarea a două cărămizi", a explicat Adrian Dreana.

"În momentul în care din secţia de oncologie un pacient este îndrumat, fiind într-un stadiu depăşit din punct de vedere terapeutic, către Hospice, dorim ca prin echipa de specialişti pe care o avem, să le asigurăm îngrijirea de care au nevoie atât ei, cât şi familia", susţine Marinela Murg, reprezentantul Fundaţiei "Hospice Emanuel" din Oradea.

Concertul a avut loc vineri, în Biserica romano-catolică "Sfântul Spirit" din Oradea.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri