Elevii bihoreni, pe podium la naţionalele şcolare de şah

Data publicării:
sport sah 190614

Bihorenii au obținut titlul naţional la secţiunea rural prin liceeni din Vadu Crişului, locul cinci ocupat de Mihai Bravu, tot la rural, şi locul opt obţinut de Generală 11 din Oradea la urban, gimnaziu.

„Şahul bihorean a început să crească din nou la nivel juvenil tocmai prin aceşti copii şi prin munca pe care mulţi dintre foştii şahişti au început să o facă", spune Corneliu Surlă, profesor la Şcoala Generală Nr. 11 Oradea.

La primul său concurs şcolar pe echipe, Csaba Birtalan a rămas impresionat de nivelul crescut al competiţiei, lucru remarcat şi de marea maestră internaţională, Elisabeta Polihroniade.

„Toţii concurenţi au fost foarte buni, şi sper să mă duc şi la anul", își dorește Csaba Birtalan, de la Şcoala Generală Nr. 11 Oradea.

În schimb, căpitanul Şcolii Generale Nr. 11 din Oradea, Alex Pălii, crede că echipa sa putea obţine mai mult, să repete cel puţin isprava de anul trecut când a obţinut o medalie de bronz. Alex a recunoscut cu fair-play că adversarii din acest an fost mult mai buni decât cei de anul trecut.

Campionatul desfăşurat la Băile Olăneşti a reunit la start 38 de echipe.

reporter: Nicolae Mihalcea
operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri