Medalie de bronz la CE de scrimă. Orădeanca Bianca Benea a cucerit locul trei în Slovenia

Data publicării:
sport scrima 120315

„Este un prim vis împlinit, adică de anul trecut ne antrenăm şi sperăm la această medalie şi a venit", spune Bianca Benea, medaliată cu bronz la CE de spadă.

Succesul repurtat în Slovenia este cu atât mai valoros cu cât sportiva a pornit ca a 14-a favorită în cursa pentru titlul continental din 128 de competitoare.

„Ce e drept nici eu nu mă aşteptam, dar îmi doream să intru în patru, iar dorinţa mea extremă a dat roade", consideră Bianca Benea.

Dacă la băieţi Oradea a fost obişnuită cu medalii în astfel de competiţii şi chiar cu prezenţe la olimpiadă, bronzul cucerit de Bianca reprezintă o premieră pentru spada feminină orădeană.

„Sperăm ca pe viitor această medalie să dea aripi fetelor şi să ajungem şi cu ele tot atât de sus ca şi cu băieţii", își dorește Nicolae Ille, antrenorul lotului naţional de scrimă juniori.

La 16 ani Bianca este o prezenţă constantă de un an încoace în lotul lărgit al echipei naţionale de senioare a României, unde este colegă cu deja celebrele Anamaria Brânză şi Simona Gherman.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri