Subiecte uşoare la proba de limba maternă

Data publicării:
evaluare-1

Potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Bihor, la examenul de limba maternă s-au înscris 980 de elevi, dintre care 936 la limba maghiară, 27 la slovacă şi 17 la germană.

Absolvenţii clasei a VIII-a de la Liceul German din Oradea spun că subiectele au fost mai uşoare decât cele de la proba de limbă şi literatură română.

"Am avut textul, apoi întrebări pentru text, să completăm, să facem un dialog, la subiectul al doilea am avut sinonime, antonime, după am mai avut de răspuns la câteva întrebări de gramatică." 

"Subiectele sunt structurate exact ca şi la limba română", susţine Adriana Bunea, directoarea Liceului German "Friedrich Schiller" din Oradea. "În şcoala noastră se susţin de patru ani simulări şi la clasa a VIII-a, şi la a XI-a, şi la a XII-a, au luat-o în serios, au venit la pregătirile săptămânale propuse de profesori."

Şi elevii de la clasele maghiare au trecut cu bine peste proba limbii materne, chiar dacă emoţiile nu au lipsit.

Miercuri va fi ultima probă a examenului de evaluare naţională: cea la matematică. Peste 5000 de elevi din Bihor o vor susţine, în cele 134 de centre de examen din judeţ.

reporter: Andrea Crişan
operatori: Constantin Gheorghiţă, Darius Pop
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri