Trei ani fără FC Bihor. Pe 12 ianuarie 2016 clubul a fost declarat falimentar

Data publicării:
suporteri-fc-bihor 1

Se împlinesc trei ani de când FC Bihor, clubul-fanion al județului, și-a încetat activitatea, după o istorie de peste o jumătate de secol. Pe 12 ianuarie 2016, echipa a fost declarată falimentară și a intrat în rândul formațiilor de tradiţie care au spus adio fotbalului.

Nici eforturile ultimilor conducători ai clubului și nici acțiunile suporterilor nu au putut salva echipa.

„Eu nu pot să-i judec pe aceştia care s-au ocupat de destinele acestui club. Îi va judeca istoria care sper că-i va judeca bine", spune Mircea Fodor, ultimul preşedinte al FC Bihor.

La trei ani de la dispariţia FC Bihor, doar o fotografie cu echipa care a evoluat în sezonul 2010-2011, precum şi vechea tabelă mai aduc aminte de clubul „roş-albastru".

Nostalgia este sentimentul pe care îl simte acum ultimul președinte al FC Bihor, Mircea Fodor: „Pe acest stadion au jucat nume mari ale fotbalului românesc şi din păcate Oradea a ajuns să fie depăşită, între ghilimele, de Chiajna, de Voluntari, de alte localităţi. Dar Oradea eu zic că merită măcar o echipă în liga a doua."

Singura echipă care reprezintă fotbalul din Bihor la nivelul primelor trei eşaloane este Luceafărul Oradea. Cel mai tânăr club din oraș, CAO 1910, speră ca în viitorul apropiat să reînvie atmosfera de sărbătoare din tribunele "Municipalului" orădean.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri