UMANITAR. Un tricou cu semnăturile tricolorilor, scos la licitaţie pentru o fetiţă

Data publicării:
sport aicha

Între cele patru jocuri de calificare pentru mondialul din Rusia, gândurile tricolorilor pregătiţi de Cristoph Daum s-au îndreptat şi spre timişoreanca Aicha Tulbure, o fetiţă de doar opt ani diagnosticată la naştere cu o boală gravă.

Ca părinţii Aichei să aibă în continuare bani pentru tratament, fotbaliştii naţionalei au donat familiei un tricou cu semnăturile lor. Acesta a fost scos la licitaţie pe pagina de facebook „Fii Moş Crăciun pentru Aicha".

„Chiar m-am bucurat foarte mult pentru tricou, cu speranţa că se vor strânge cât mai multe fonduri pentru terapiile fetei", spune Cristian Tulbure, tatăl Aichei.

Aicha Tulbure provine dintr-o familie cu fotbalul în sânge. Timişoreanca este rudă cu fostul atacant al Stelei, Janos Szekely, şi în aceste zile se află la tratament, la Oradea, cu ajutorul Fundaţiei Mihai Neşu. Roadele terapiei încep să se vadă.

„Facem atât în ţară cât şi în străinătate şi merg foarte bine. Am ajuns la stadiul în care stă şi în picioare susţinută, merge susţinută. Am înscris-o de anul acesta şi la şcoală, merge la şcoală normală", explică tatăl copilei.

Cei care doresc să o ajute pe Aicha, dar în acelaşi timp să intre în posesia tricoului cu autografele tricolorilor pot licita pentru el pe pagina de Facebook special creată în acest sens. Data până la care se poate licita este de 24 decembrie.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri