VIDEO. Colete cu ţigări de contrabandă, abandonate în râul Tisa. Au fost trase focuri de armă pentru prinderea suspecţilor

Data actualizării: Data publicării:
tigari in Tisa contrabanda
foto: Poliţia de Frontieră

S-au tras focuri de armă, noaptea trecută, la frontiera României cu Ucraina, pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări. Mai multe colete au fost abandonate de suspecţi, care au fugit când au fost surprinşi de oamenii legii. Spre dimineaţă, poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au găsit alte zeci de colete cu ţigări, abandonate în râul Tisa.

La miezul nopţii de miercuri spre joi, un ehipaj al Sectorul PF Valea Vișeului, județul Maramureș, a observat în apropierea frontierei mai multe persoane care transportau către interiorul țării colete voluminoase.

„Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele și s-au dispersat în direcții diferite. Pe timpul acțiunii, polițiștii de frontieră au tras șapte focuri de avertisment în plan vertical cu respectarea prevederilor legale, deoarece bărbații nu s-au supus somațiilor legale”, se arată într-un comunicat al ITPF Sighetu Marmaţiei.

Autorităţile române i-au informat pe omologii ucraineni şi au început să verifice zona. Aşa au fost descoperite 41 de colete în care se aflau peste 21 de mii de pachete cu țigări. De proveniență ucraineană, acestea valorează 250.000 de lei.

Dimineaţă, o altă captură a fost făcută de polițiştii de frontieră de la Sectorul Sighetu Marmației, judeţul Maramureş. Oamenii legii au observat, pe malul râului Tisa, mai multe persoane care transportau colete voluminoase.

„Lucrătorii noștri au procedat la somarea prin voce a celor în cauză moment în care aceștia au abandonat coletele și s-au retras pe teritoriul ucrainean, prin apa râului Tisa”, au explicat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

În cele 14 colete abandonate au fost găsite aproape 10 mii de pachete de ţigări, care valorează 115 mii de lei.

În ambele cazuri ţigările au fost confiscate, iar poliţiştii de frontieră încearcă să-i identifice pe contrabandişti.

Editor web: Adrian Laboş
Imagini: Poliţia de Frontieră

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri