Lanţ uman pentru transferul cărţilor în noua blibliotecă. 500 de studenţi au dat din mână în mână 100 de cărţi

Data publicării:
lant uman prima

”Cartea care pleacă de la biblioteca veche la biblioteca nouă...” Tinerii au dat din mană în mână cărţile, care au ajuns astfel pe rafturile noii biblioteci.  Ultimele 100 de volume sunt transferate de la biblioteca veche prin intermediul unui lanţ uman format din peste 500 de studenţi: ”Ne bucurăm de ceea ce au vrut să facă cadrele didactice pentru noi, de noua bibliotecă, care este un succes total”, ”Mi se pare o iniţiativă super pentru că ne mobilizează pe toţi şi e aşa ceva simbolic, pentru că oricum am mers mulţi la vechea biblioteca şi acum o inaugurăm pe cea nouă”, ”Frumoasă, foarte bună, ceva nou pentru noi de la Politehnică şi sperăm ca pe viitor să mai fie”.

Purtate de studenţi, cărţile au parcurs peste un kilometru, chiar prin centrul Timişoarei. Ultima carte a ajuns pe raftul noii biblioteci a Universităţii Politehnica, adică acolo unde îi este locul...

În noua clădire, sute de mii de volume pot fi găsite, iar la dispoziţia cititorilor stă un sistem automatizat, de ultimă tehnologie, care face treaba vechilor bibliotecari. Pe coperta cărţilor a fost montat un cip, astfel că volumele sunt imediat identificate. ”Închid lanţul uman şi semnific prin aceasta tocmai continuitate, tradiţie, echilibru, moderaţie, cum îi stă bine acestei şcoli”, spune Viorel Şerban, rectorul Universităţii Politehnica din Timişoara.

Şase nivele cu diferite spaţii de lectură, săli de conferinţe şi zeci de rafturi cu cărţi îi aşteaptă pe cititorii din întreg oraşul. ”A avea o bibliotecă modernă ca aceasta înseamnă inestimabil de mult pentru un student, pentru un cadru didactic, pentru un cercetător, Timişoara este mai bogată cu o bibliotecă ca aceasta”, ne-a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Din noua clădire nu va lipsi internetul wireless, dar şi diversele proiecţii de filme sau lucrări ştiinţifice susţinute în sălile de videoconferinţe. Clădirea a fost construită cu fonduri de la bugetul de stat.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Tibor Alasu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri