Timișorenii, reticenţi să-și realizeze video CV-uri. Și, totuși, ce avantaje are?

Data publicării:
reticient

”Numele meu este Cicic Nicoleta Lavinia. Locuiesc în Timişoara, România. Am un băieţel în vârstă de cinci ani şi sunt divorţată din 2011”. Şomeră de mai bine de o lună, Lavinia Cicic a făcut primul pas pentru realizarea video CV-ului. ”Consider că şi în România CV video va fi o modalitate de selecţie şi consider că este un pas important. Cu siguranţă pentru mine este un început şi voi încerca să-mi valorific şi să-mi îmbunătăţesc video-cv ul în viitor pe măsură ce mentalitatea angajatorilor din România se va dezvolta”, afirmă Lavinia Cicic.

Dacă Lavinia a aflat de câteva zile despre video-cv, mulţi nici măcar nu au auzit despre asta: - Aţi auzit despre posibilitatea aplicării la un loc de muncă cu cv video. ”Nu am auzit”. - Ce metodă aplicaţi pentru a va gasi un loc de muncă? ”Fie mă duc la firmă, fie pe net”, ”Nu am auzit. Nu am mai aplicat de mult la un loc de muncă, sunt stabilă”, ”Cred că m-as duce direct la firmă e mai sigur”. - De CV video nu ai auzit? ”Nu”.

Din mai, AJOFM Timiş a demarat un proiect online, prin care orice persoană care îşi caută un loc de muncă se poate înregistra pe un portal. Acolo, 300 de firme îşi prezintă joburile diponibile. Puţin peste două zeci de persoane dintre cele o mie trei sute care s-au înscris pe portal au optat pentru un Cv video.

”Sunt destul de reticenţi.Trebuie să-i convingem că este un atu în plus că şansele la angajare cresc. Noi suntem pionieri în aşa ceva”, susține Simona Potâng, purtător de cuvânt al AJOFM Timiş.

Angajatorii susţin că adăugarea video CV-ului la cel clasic are o serie de avantaje.

”Candidatul are posibilitatea să comunice mult mai uşor, să vorbească o perioadă mai lungă de timp despre experienţa lui fară a fi întrerupt, iar angajatorul preferă să vadă un astfel de CV pentru că este un contact mult mai sugestiv”, afirmă Ana Maria Lupulescu, consultant resurse umane.

Consultanţii în resurse omane spun că firmele care solicită un video CV sunt cele care vor să îşi trimită angajaţii în străinatate.

reporter: Marcela Sferlea
operator: V. Jiva/ A. Lungu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri