Profesorii Universității de Vest, evaluați de studenți

Data publicării:
profi notati
S-a întors roata. Nu doar profesorii îi notează pe studenţi. La Timişoara, examenele din prima sesiune a anului universitar încep şi pentru dascali. La Universitatea de Vest, aproape 13 mii de studenți pot evalua cadrele didactice prin simpla completare a unui formular online.

„Cea mai mare notă pe care ai dat-o pentru ce ai dat-o? Pentru engleză. De ce? Pentru că îmi place engleza și mi se pare foarte interactivă ora.”

Activitatea de la catedră este evaluată de studenții Universității de Vest cu note de la 1 -10. Totul se completează pe un formular online.

„Ce note ați luat în trecut? Bune, bune și foarte bune din fericire dar întotdeauna e loc și de mai bine. Fiecare generație de studenți vine cu nevoile proprii.”

„Sper să fie sinceri în evaluare și sper să se bazeze strict pe felul în care li se predă, nu pe simpatii sau pe lucruri mai degrabă persoanale.”

Perioada de evaluare a profesorilor este una dintre preferatele studenților.

„Din moment ce noi suntem evaluați la fiecare materie, măcar din acest punct de vedere să fie și ei evaluați.”

„Este o oportunitate să îmbunătățim relația dintre elev și profesor.”

„Cum știe să explice și să predea, asta contează foarte mult.”

Formularul le dă posibilitatea studenților să comenteze și activitatea de la ore a profesorilor.

„Câteva din aceste comentarii, nu poate menține interesul audienței, cursul este teribil de plictisitor sau a fost o onoare să particip la cursurile domnului profesor.”

„Toate evaluările finale ajung într-o fișă individuală a fiecărui cadru didactic. Ele sunt distribuite către facultăți și departamente și în ședințe se discută eventualele probleme și remedierea lor”, explică prof. Bogdan Nadolu, directorul Departamentului pentru managementul calității, UVT.

Procesul de evaluare a dascălilor de la Universitatea de Vest din Timișoara se încheie în 15 ianuarie. Până acum aproape 2.000 de tineri și-au notat profesorii

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri