Voluntari pentru reabilitarea Palatului Copiilor

Data publicării:
VOLUNTRARI SB

Aproimativ 50 de voluntari din Sibiu, lucrează zi de zi, de la începtul săptămânii, pentru o cauză nobilă: reabilitarea noii clădiri a Palatului Copiilor din oraş.

"E nevoie de noi aici, am zis să dăm o mână de ajutor. Mai urgentăm un pic treaba", voluntar.

"Pentru că e frumos. Pentu copiii noștri, pentru Sibiul nostru. Dacă noi nu facem primul pas cine poate să facă pentru noi primul pas? Dacă tot timpul așteptăm să ne dea cineva, nu o să primim niciodată dacă noi nu oferim", voluntar.

"Necesită un oarecare efort fizic, dar dacă vrei cu adevărat, se poate", voluntar.

Din luna aprilie, cei peste 2000 de copii înscriși la Palatul Copiilor din Sibiu ar urma să rămână fără spaţiu. Clădirea în care şi-au desfăşurat până acum activitatea a fost retrocedată Bisericii Evanghelice.

"Primăria Sibiu chiar dacă nu a avut obligația legală a avut totuși o pornire firească de a sprijini comunitatea și din acest motiv a alocat un spațiu în care Palatul Copiilor se poate muta", Mirela Gligore - purt. cuv. Primăria Sibiu. 

Alocarea spațiului s-a făcut încă din vara lui 2017, însă Ministerul Educației a oferit doar 100.000 de lei, bani insuficienţi pentru lucrările necesare.

"Noi am făcut în decursul anilor solicitări la Ministerul Educației dar, din păcate, cred că bugetul nu a fost unul foarte mare", Daniela Muntean - inspector școlar.

Drept urmare, conducerea Palatului Copiilor din Sibiu a decis să organizeze o campanie de strângere de fonduri. S-au adunat aproape 80 de mii de lei, îndeajuns pentru renovarea unui etaj. Și pentru a mai salva din resurse, s-a apelat la ajutorul comunității. Aproape 150 de voluntari au lucrat, până acum, la reabilitarea spațiului.

"Am început munca de voluntariat luni, iar luni am degajat etajele doi și trei de tot molozul existent și de mizeria care exista în clădire, iar de ieri ne-am apucat să radem pereții de humă", Daniel Vecsei - director Palatul Copiilor. 

În timp ce voluntarii lucrează la noul spațiu al Palatului, copiii își desfășoară activitatea în vechiul sediu.  Au la dispoziţie 21 de cercuri diferite, de la informatică și engleză până la pian sau canto:

Lucrările la noul sediu al Palatului Copiilor din Sibiu ar urma să fie finalizate până în luna aprilie.

Reporter: Mădălina Micu - Operator: Lucian Sandu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri