Zilele staţiunii Buşteni

Data publicării:
STATIUNI BUSTENI

Zilele staţiunii Buşteni au atras la munte în acest weekend mii de turişti. Pe pârtia Kalinderu oamenii au profitat sâmbătă de vremea bună şi de stratul consistent de zăpadă şi au venit să schieze. Iar după schi cei mai mulţi au rămas la concertele care au avut loc tot pe pârtie. Zilele Buşteniului au însemnat şi concursuri de lupte, un turneu de fotbal, o paradă prin centrul oraşului şi multă voie bună. 

Patru zile a durat sărbătoarea la Buşteni, iar vremea a ţinut cu turiştii. Pârtia Kalinderu s-a umplut dis-de-dimineaţă, si nimeni nu dădea semne de oboseală nici după prânz.

"Sunt de la 9 dimineaţa", turist.

"Avem o zăpadă bună, parte din ea este naturală, parte din ea, ne-au ajutat condiţiile meteo .Porţiunile mai expuse la soare au în general un strat de 40-50 cm. Celelalte au un strat mai mare",  Nae Savel - viceprimar cu atribuţii de primar al Buşteniului

Iar fiecare coborâre s-a făcut pe muzică, deoarece au fost concerte toată ziua, pregătite de organizatori pentru zilele oraşului.

"E foarte bine, sincer! Era bine dacă se auzea şi mai sus muzica", turist.

"S-a animat un pic, spre deosebire de alte dăţi când nu e un eveniment, avem ocazia să ne bucurăm şi de un pic de muzică live", turist.

Organizatorii au pregătit multe alte surprize pentru cei care le-au vizitat oraşul la sfârşitul săptămânii.

"Orasul Buşteni, în fiecare an, în luna februarie organizează zilele oraşului, am avut turneu naţional de lupte, după cum vedeţi, spectacol două zile, Cupa Buştenarilor la schi, serbăm şi prin sport şi prin muzică", Emanoil Savin - senator, fost primar al Buşteniului.

"Am mai venit aici. De vreo patru ani venim aici pentru că ne place atmosfera", turist.

Şi în Fun Parc a fost aglomeraţie. Acolo, cea mai tare senzaţie o oferă sania pe şine. Turiştii sunt asiguraţi cu centura, iar pe pantă trăiesc aceeaşi senzaţie ca pe derdeluş.

"Foarte frumos, viteză, puţină adrenalină", turist.

Sâmbăta organizatorii le-au făcut o surpriză turiştilor, un foc de artificii, iar concertele pe pâtie au continuat şi duminică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri